İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir davasında tahliye olan bürokratları karşılamak için Buca Cezaevi’ne gitti. Cezaevi önünde mutluluğu ve hüznü bir arada yaşayan tutuklu yakınları, sevdiklerinin özgür bırakılmasını davul -zurna eşliğinde halay çekerek kutladılar.

Cezaevinden çıkan belediye bürokratlarıyla tek tek kucaklaşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in tutuklu kalmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Çektiğimiz ızdırabın bir tek panzehiri var. O da çok çalışmak” dedi. Cezaevi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Bu işin çetesi kalmadı. ‘Tek kişilik çete’ Pervin Hanım kaldı içeride. Nasıl örgütse bu böyle? En kısa zamanda Pervin Hanım’ın da özgür bırakılmasını diliyoruz. Ancak o zaman bir ‘oh’ diyebileceğiz” şeklinde konuştu.

“Sonunda adalet yerini bulacak”

15 aylık süreçte kendilerine destek veren başta tüm İzmirliler olmak üzere, CHP, AKP ve MHP milletvekilleri ile siyasi parti temsilcileri ve yerel basına teşekkür eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bize inandılar, güvendiler. Büyükşehir Belediyesi operasyonuyla ilgili en ufak bir imada bulunmadılar, yanımızda oldular” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu, belediye gibi kurumlarda yaşanacak her türlü sıkıntının anında duyulmamasının mümkün olmadığını vurgulayarak, “Eğer en ufak bir yolsuzluk, ihaleye fesat olsa bunu anında hem basın hem kolluk kuvvetleri hem işadamları herkes duyardı” diye konuştu.

15 aydır çok zor günler geçirdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hala zor günlerden geçiyoruz. Ama sonunda adalet yerini bulacak. Biz tekrar büyük bir moralle İzmirli hemşehrilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz. Zaten her türlü zorluğa rağmen çalışmalarımıza devam ediyorduk. Arkadaşlarımız, daire başkanlarımız, müdürlerimiz daha fazla mesai vererek, birkaç görevi birden yürüttüler, canhıraş çalıştılar. Herkes üstüne düşen görevi fazlasıyla yaptı. Hem Büyükşehir Belediyesi bürokrasisinin ne kadar doğru iş yaptığı hem ne kadar çalışkan ve metanetli olduğu, Büyükşehir ailesinin başkanına ve tutuklu arkadaşlarına, aynı İzmirli hemşehrilerimiz gibi, ne kadar sahip çıktığı herkes tarafından görüldü. Biz de böyle bir örgütün, yani İzmir Büyükşehir Belediyesi örgütünün başında olmaktan son derece mutluyuz”.

“Hemşehrilerimize layık olacağız”

Asfalt ihalesinin Kamu İhale Kurumu’ndan geldiğini ve ihaleyi belediyenin İZBETON şirketinin kazandığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, hafta başından itibaren yarım kalan, yapamadıkları işleri hızlı bir şekilde uygulamaya başlayacaklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, fuar alanı ihalesinin de sonuçlanmasıyla büyük yatırımları hayata geçirerek kentin kalkınmasını sağlayacak projeleri uygulamaya alacaklarını belirtti.

Başkan Kocaoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, “Sanıyorum arkadaşlar Pazartesi görevlerine başlar. Hep birlikte çalışacağız. Kendilerini sık sık ziyaret ediyorduk. Şimdi de kucaklaşıyoruz. Umuyorum evlerinde en kısa sürede kendilerini toparlarlar. Çalışarak bu sıkıntılı günleri geçireceğiz, çalışarak dertlerimizi, başımıza gelen bu felaketi daha az düşüneceğiz. 15 aydır bizi hiç yalnız bırakmayan İzmirli hemşehrilerimize layık olacağız” dedi.

Kimler tahliye oldu?

İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Gökhan Boğazkesen, Murat Boyacıoğlu, Faruk Boyacıoğlu ve Alaattin Eraslan için tutuksuz yargılanacaklar.

Abdülhalim Yazıcı, Cafer Alt, Cafer Konca, Sedat Sakur için de tahliye kararı çıktı. Ancak bu isimler, her gün 19.00 – 21.00 saatleri arasında bulundukları ilçenin merkez karakoluna ya da jandarmaya giderek kimlik tespiti yaptıracaklar.

Büyükşehir Belediyesi Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Serdar Selçuk Savcı, İzenerji Genel Müdürü Ali Süha Sabuktay, Hizmet Alımları Şube Müdürü Mehmet Sayar, organizatörler Hakan Say, Ata Karataş ve Ömer Devrim Ergin hakkında ise “ev hapsi” kararı çıktı. Bu isimler, konutlarını terk edemeyecekler.

Mahkeme Heyeti tarafından, Büyükşehir Belediyesi davasında tutuklu olarak yargılanmasına karar verilen tek kişi Genel Sekreter Pervin Şenel Genç oldu.