Okulların açıldığı ilk gün kentte yaşanan trafik sıkışıklığını eleştiren Hasan Tahsin Kocabaş, trafikte yaşanan sıkışıklık nedeniyle İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne sert bir şekilde eleştirdi. Kocabaş ardından bir haber sitesinde yeni aktarma sisteminin büyük sıkıntılara yol açtığına ilişkin yapılan bir haberi paylaşarak, “İzmirli akıllıdır, tetikçilere prim vermez ne Binali’yi, ne Cinali’yi ne de Milyon Ali’yi aramaz. Edepsiz Yalancılar” paylaşımında bulundu.

AKP İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Hasan Tahsin Kocabaş’ın yorumlarına yanıt verdi. Aşlık, “Kabız olsanız merkezi hükümetten bileceksiniz. İzmir’in trafik sorununu da böylece çözdünüz. Belediye ne iş yapar? Trafiğe düzenleme işi merkezi hükümetin değil, büyükşehirindir. Yağdanlığı bırak yasaları oku. Trafik zabıtası ne iş yapar. Aziz Kocaoğlu’nun danışmanısınız. Televizyonlarda sağa sola sallayan Donkişot değilsiniz. Parlak fikirlerini hayata geçir.” cümlelerini paylaştı.

‘YALAKA OLSAM ZATEN YERİM YANINIZDI’

Aziz Kocaoğlu’nun danışma Hasan Tahsin Kocabaş da Aşlık’a aynı sertlikte yanıt verdi. Kocabaş, “Kimse dır dır etmesin. Bugün İzmir’de neden trafik polisleri görünmüyor. Caddelerde abuk sabuk park yapan araçları babam mı uyaracak? Bugün bari ciddiye alsa da, çalışsa İzmir Emniyeti. Bari bugün “izlemese” trafik polisleri. TV’ler de sallamadım hiç. Merak edin de araştırın. Yalaka olsaydım, zaten yerim yanınızdı. Siz de koskoca vekilsiniz, buyurur gelir konuşursunuz. Bunca yıllık selamımız var. Yakışıyor mu, yağcılarınızı tetiklemek.” ifadelerini kullandı.