Konak Belediyesi'nin 'İzmir Kültür Turizminin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında hazırlamak için çalışmalarını sürdürdüğü 'İzmir'in Gizli Cevherleri'nin anlatılacağı katalogu oluşturacak proje ekibi ve iştirakçileri Konak Belediyesi'nde bir araya geldi.

Konak Belediyesi tarafından hazırlanan, İZKA'nın 'doğrudan faaliyet destek programı' kapsamında desteklenen, İzmir Valiliği, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iştiraki ile gerçekleşen projede bugüne dek yapılmış en kapsamlı Web sitesi hizmete sunulacak. İzmir kent merkezinin kapılarını turizme ardına kadar açan 250 sayfalık 'İzmir'in Gizli Cevherleri' kataloğu ile Türkçe, İngilizce, Almanca ve İtalyanca İzmir tanıtılacak. İzmir'in Antik Yunan, Roma, Türk-İslam, Levanten ve Sefarad kültürlerinin izlerini açığa çıkaran çalışmada kent merkezi odaklı en geniş tanıtım programı yapılacak.

Kente ciddi katkı sağlayacak

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, hazırlanan katalog ve tanıtım çalışmasıyla sadece tarihi değerlerin değil, yemek kültürü, Türk kahvesi, kentteki butik müzeler gibi gelenekle günümüzü birleştiren değerlerin de tanıtılacağını belirtirken, "İzmir, tarihi ve kültürel zenginliğiyle turizm potansiyelini ortaya koymuş bir il. Ancak özellikle kent merkezinde bu anlamda doldurulması gereken bir boşluk var. Biz sağlık, kongre ve yemek gibi geleceği içinde taşıyan turizm önerilerini her fırsatta dile getiriyoruz. Bunun yanında Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, İzmir Mask Müzesi ve kente yeni kazandırdığımız Neşe ve Karikatür Müzesi ile İzmir'i butik müzecilik kavramıyla tanıştırdık. Yenilik getiren proje ve çalışmalarla hem boşluk doldurulacak hem de kentin gelişme bekleyen alanlarına ciddi katkı sağlanacak" dedi.