Esin Gençel- Meclis toplantısını Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan katılmadığı için Adnan Oğuz Akyarlı yönetti. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın toplantıya katılmaması da tepkiye neden olurken, gündemde kamuoyunda çok tartışılan 'Shell Benzin İstasyonu' konusu vardı. Konuya ilişkin maddeler hakkında itiraz eden Ak Parti'den Yalçın Kocabıyık, "Benzin istasyonun kiracısının sözleşmesinin uzatılması hakkında kesinleşmiş karar bulunuyor. Aynı kararın 7 yıl uzamasıyla ilgili sıkıntı vardır. Bunun gündemden çıkartılması gerekir" diye konuştu. Belediye bürokratları ve başkan yardımcıların siyasetten uzak durması gerektiğini söyleyen Kocabıyık, "Yerel seçimler yaklaşıyor. Bazı bürokrat arkadaşlarımız, Konak Belediyesi'nin imkanlarını kullanarak siyaset yapıyorlar. Zamanını beklesinler, istifa etsinler. Ondan sonra kendi güçleriyle siyaset yapsınlar. Bunu bir uyarı olarak söylüyorum. Konak'ta yapılacak daha önemli işler var. Bunları siyaset yapmak için söylemiyorum. Siyaset yapılması gerekiyorsa biz yaparız" dedi. CHP Meclis Üyesi Mehmet Şefik "Biz bunları Yalçın Kocabıyık'tan mı öğreneceğiz?" diyerek itiraz etti. Hemen sonrasında söz alan Kocabıyık  "Ben bunu iyi niyetle söylüyorum, ben kamu hizmetleri yararı anlamında konuşuyorum" dedi.

'Herkes haddini bilecek'

Karşılıklı atışma şeklinde süren olay Meclis'i karıştırdı. Kocabıyık hakkında "Kocabıyık, Aksolcu siyasetçilerdendir" diyen Mehmet Şefik, "Herkes haddi bilecek Hiç kimse kendi arkadaşlarını zan altında bırakmak hakkına sahip değildir. Üç yıl uyum içerisinde çalıştık. Kocabıyık, kendini seçimlere kaptırmış. Biz o seçimleri çok yaşadık. Yarın da onun gibi parti değiştirenlere ve Ak Parti'ye gereken dersi vereceğiz. Belediyemiz partili bir arkadaşı göreve getirdiyse arkasında dururuz. Biz insanları sıraya koydurup rütbe söktürenlerden değiliz" dedi.

'Söylediklerim yanlış anlaşıldı'

Mehmet Şefik'e yanıt veren Yalçın Kocabıyık, "Ben bu sözlere cevap vermem. Ben siyaset yapmak için bunları söylemedim arkadaşımız yanlış anladı. Ben bunu 3-4 toplantı önce önerge olarak getirdim. Her komisyonda bunu söyledim bugün konu nerelere götürüldü. Arkadaşım eğer bu saatten sonra bunu siyasi bir münazara halini getirmek istiyorsa da çekinmeyiz" diye konuştu. Meclis'te ayrıca gündem maddeleri arasında yer alan Balçova Üçkuyular meydandaki benzin istasyonunun kiralama konusu tartışma yaratırken, Üçkuyular pazaryerinde yapılması planlanan AVM proje önergesi komisyonlara sevk edildi. Karar verilmesi beklenen ve büyük tartışma yaratan maddeler ise Pazartesi görüşülmek üzere ertelendi.