Bugüne kadar yüzlerce aileyi ve öğrenciyi sevindiren Konak Belediyesi Eşya Deposu, bir kez daha hayalleri gerçeğe dönüştürdü. Konak Belediyesi’ne başvuruda bulunan Şerife Çalışkan’ın ev eşyaları yenilenirken, oğlu Hüseyin de sünnet kıyafetlerine kavuştu.
Maddi sıkıntılar nedeniyle evlerindeki kırık dökük eşyaları değiştiremeyen Şerife Çalışkan, yazdığı mektupla yüreklere dokundu. Çalışkan, mektubunda bir anne olarak yaşadığı zorluklardan bahsederken en çok da oğluna sünnet düğünü yapamadığı için üzüldüğünü anlattı. Koltuksuz, yataksız, fırınsız, halısız evlerinde yaşarken her gün ağladığını belirten Şerife Hanım, “Her şeyden çok oğlum için üzüldüm. Komşularımızın yardımıyla sünnet ettirdik ama düğününü yapamadık. Sünnet kıyafeti alamadık; alsak bile evimde eşya olmadığı için misafir ağırlamaya utandım” dedi.

Evimiz şimdi ev oldu


Konak Belediyesi Eşya Deposu, başvuruyu aldıktan sonra hemen harekete geçti. Eksik eşyalar tespit edildi ve en kısa sürede eve teslim edildi. Belediye çalışanlarıyla birlikte evini yerleştiren Şerife Hanım, 10 yaşındaki oğlu Hüseyin için hazırlanan sünnet kıyafetini görünce mutluluk gözyaşlarını gizleyemedi. “Evimiz şimdi ev oldu” diyen Şerife Çalışkan,“Bu eşyalara çok ihtiyacımız vardı ancak alacak gücümüz yoktu. Bir evi ev yapan ne varsa, şimdi bizim de oldu. Hüseyin’ime mahallede sünnet düğünü yapacağız. Bu benim en büyük mutluluğum olacak. Başkanımız Hakan Tartan bizi çok mutlu etti, Allah da onu mutlu etsin” diye konuştu.

Okulunda başarılarıyla göz dolduran ve getirdiği takdir belgesiyle evin gururu olan Hüseyin ise, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın gönderdiği sünnet kıyafetini bir an olsun üstünden çıkarmadı. Sünnet düğününü heyecanla beklediğini söyleyen Hüseyin, asası ve peleriniyle ilk sünnetlik pozunu verdi. 

Bir telefon kadar yakın

Yerel yönetimlere ‘önce insan’ anlayışını kazandıran ve çalışmalarını bu doğrultuda yürüten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, hizmeti İzmirlilerin istek ve ihtiyaçlarının belirlediğini söyledi ve şöyle konuştu:
“Konaklılar istedikleri zaman bize ulaşabiliyor; telefonun diğer ucundayız, muhtarlıklarımızdayız, semt merkezlerindeyiz, kültür merkezlerindeyiz. İnsanın olduğu her yerde biz de varız; hizmetle, emekle, sevgiyle varız. Merkezden en uç bölgeye kadar Konak’ın her noktasında, kentin ihtiyaçları doğrultusunda çalışıyoruz.”