Her gün yüzlerce kişinin işlem yaptığı Plan Proje Müdürlüğü Numarataj Birimi'nde yoğunluktan ötürü yaşanan kargaşayı önlemek adına 'sıramatik' sistemi kuruldu. Birim girişine konulan elektronik numaratör aracılığıyla sıra numarası alan vatandaşlar, hem daha kısa sürede işlemlerini yapıyor hem de sıra yüzünden kargaşa yaşamıyor.

Numarataj almak için Konak Belediyesi'nin Basmane'deki hizmet binasına gelen vatandaşlar sıramatikten numara alarak sıraya giriyor. Elektronik ekrandan numaraları takip yapan vatandaş, sırası geldiğinde işlemini yapmak için ilgili personelin bulunduğu masaya geçerek işlemini düzenli ve kısa sürede gerçekleştiriyor. Daha önceki döneme göre büyük kolaylık sunan hizmet sayesinde sıra kargaşasının ortadan kalktığını belirten vatandaşlar uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Hizmet kalitesi arttı

Sıramatik uygulamasıyla birlikte personelin verimliliği ve sunduğu hizmetin kalitesi de arttı. İşlemlerin sıra numarasıyla yapılmaya başlanmasıyla birlikte daha düzenli hale gelen birimde çalışan personelin yüzü de güldü. Sıra numarası sayesinde kargaşanın ortadan kalktığını belirten çalışanlar, yeni sistem sayesinde vatandaşların işlemlerini daha hızlı sonuçlandırdıklarını söyledi. Plan Proje Müdürlüğü'nde uygulamaya geçen sıramatik sistemi ilerleyen günlerde vatandaşların en fazla hizmet aldığı noktalarda da yaygınlaştırılacak.