Dokuz Eylül Üniversitesi Film Tasarım ve Yazarlık Bölümü öğrencisi Sevinç Karataş, Van depreminde ciddi kayıplar yaşayan ev arkadaşı Dilan Engin ile zor şartlarda kiraladıkları evin eksiklerini gidermek için Konak Belediyesi'ne başvurdu.
Öğrencilerin, perdeleri bile olmayan evleri Konak Belediyesi tarafından döşendi.

Ailesine moral vermek için Van'a giden arkadaşının geri döndüğünde evi tanıyamayacağını söyleyen Sevinç, "Evde bırakın eşyayı, yatak bile yoktu. Konak Belediyesi Eşya Deposu'na başvurduktan sonra bize hemen geri döndüler. Biz iki arkadaş hep dayanışmanın gücüyle ayakta durduk. Şimdi de sosyal dayanışmanın ne olduğunu Konak Belediyesi ile görüyoruz ve gerçekten çok mutluyuz. Başkanımız Hakan Tartan, sadece öğrenci dostu değil aynı zamanda İzmir'deki öğrencilerin babası" diye konuştu.
   
Öğrencilerin yanındayız

Başkan Dr. Hakan Tartan, ihtiyaçları olduğu her an öğrencilerin yanında olduklarını söyledi. Üniversite yıllarının çok özel olduğuna değinen Başkan Tartan, tüm öğrencilerin iyi şartlarda öğrenim görmeyi hak ettiğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitimin başkenti olarak adını yazdırması gereken İzmir'in üniversiteleri birçok öğrencinin hayallerini süslüyor. Ancak her öğrenci rahat koşullarda eğitim görme şansına sahip değil. Yerel yönetici olarak, sınavlarda milyonlarca kişiyi geride bırakarak başarılarını İzmirimiz'e taşımış öğrencilerin yanında olmaktan her zaman gurur duyduk. Fırsat eşitsizliklerini bir nebze olsun dengeleyebiliyorsak ne mutlu. Konak Belediyesi Eşya Deposu'na bağış yapan tüm İzmirli dostlarımızı kutluyorum."