Hızla tünele giren çıkan araçların önünden yoldan geçmeye çalışan yayalar tehlike yaratırken Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Abdürkadir Uraloğlu, geçidi 6 ayda bitireceklerini, vatandaşların şimdilik metro alt geçidini kullanmasını istedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'ın, büyükşehir belediye başkanlığına adaylığı sırasında açıkladığı 35 projesinden biri olan Konak tünelleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıldı. Ancak seçime günler kala açılan tünelin özellikle Konak çıkışında yayalar nedeniyle sorun yaşandı.

ÜST GEÇİT YAPILMADI, YAYALAR YOLDA KALDI

Konak Meydanı ile AKM önündeki otobüs durakları arasındaki bölümde yaya üst geçidinin yapılmaması, kargaşa yarattı. Otobüslerden inip Konak Meydanı ve Kemeraltı'na geçmek, veya tersini yapmak isteyen yayalar, orta refüjün de tel örgüyle kapatılması nedeniyle tünelin ağzına kadar yürüyerek burada araçların arasından karşıya geçebildi. Bu sırada tüneli kullanan araçların da hızla gelmesi üzerine, kaza tehlikesi yaşandı. Yayalar için düzenleme yapılmasını isteyen vatandaşlar, "Bu yol mu yanlış biz mi yanlışız?" sözleriyle tepki gösterdi. Yoldan insanların geçişi sırasında yaşanan tehlike üzerine trafik ekipleri de, araç megafonundan uyarıda bulundu. Vatandaşların alt geçidi kullanmalarını istedi.

6 AYDA BİTİRİRİZ

Tünelle ilgili bilgi veren Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Abdürkadir Uraloğlu da, üst geçidin projede yeraldığını, Büyükşehir Belediyesi'ne onay için gönderdiklerini burada yaşanan iki aylık gecikme yüzünden açılışa yetişmediğini söyledi. Uraloğlu, "Belediyeyle üst geçidin planı konusunda mutabakat sağladıktan sonra hemen yapımına başlanacak. Atlı ay gibi bir sürede tamamlarız. Vatandaşlarımızın üst geçit yapılıncaya kadar metro alt geçidini kullanmalarını istiyoruz. Biraz sabır göstermelerini istiyoruz" dedi.