Konak Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleştirildi. Önergelerin görüşülmesiyle başlayan toplantıda Konak Belediye Meclisi, aldığı kararlarla bir kez daha örnek oldu. Daha önce Mart ayı temasını 'Kentte Kadın Var' olarak, ardından da Nisan ayını 'Kentte Çocuk Var' olarak belirleyerek farkındalık yaratan belediye meclisi bu ayki temayı 'Kentte Engelli Birey Var' olarak belirledi. Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Avukat Nurdan Anlı ve engelli yurttaşların da hazır bulunduğu meclis toplantısında alınan kararla, ay boyunca bir dizi etkinlik düzenlenecek. Konak Belediye Meclisi'nin oybirliği ile aldığı karara göre belediyenin 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası'nın da yer aldığı Mayıs ayında düzenleyeceği etkinliklerde engelli bireylere yönelik duyarlılığın artırılması ve farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Konak Belediyesi Mayıs ayı boyunca yazışmalarında 'Kentte Engelli Birey Var' logosunu da kullanacak, diğer etkinliklerde de bu tema ön planda tutulacak.

Düzenlenen etkinliklerde engelliler unutulmamalı

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, her ay kentteki bir soruna dikkat çekmek üzere bir tema belirlediklerini ve etkinlikleri bu temaya uygun gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Katılımcılık ilkesi gereği kent konseyinin önerilerini de dikkate aldıklarını ifade eden Başkan Pekdaş, sözü Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Avukat Nurdan Anlı'ya verdi. İlk kez bir Belediye meclisinde konuştuğunu dile getiren Anlı, kent konseyi olarak belirlenen tema kapsamında çeşitli etkinlikler planladıklarını belirtti. Engellileri ayıran etkinlikler yerine düzenlenecek etkinliklerde engellileri de düşünmek gerektiğini dile getiren Anlı, "Engellilere yönelik bir etkinlik düzenlemektense, düzenlenen etkinliklerde engelli bireyleri unutmayalım. Çocuklar için yaptığımız aktivitelerde engelli çocuklarımızı diğerlerinden ayırmayalım. Onların hep birlikte olacağı, çocukların engelli bireylerin farkında olarak büyüyeceği etkinlikler yapalım" dedi.

Ayrımcılığa geçit yok

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Mayıs ayı için belirlenen 'Kentte Engelli Birey Var' teması ile farkındalık ve duyarlılık yaratmayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Pekdaş, "Faklıyız ama eşitiz" diyerek tüm yurttaşların eşit haklara sahip olduğunu ve kimsenin ayrımcılığa tabi tutulmaması gerektiğini ifade etti. Pekdaş, "Yurttaşlarımızın, hemşerilerimizin hak temelli mücadelelerine destek vermek ve çalışmalarımızı buna göre örgütlemek görevimiz. Faklıyız ama eşitiz. Birbirimizden farklı olmamız bizim zenginliğimiz. Biz birarada yaşamalıyız. Engellilere özel hizmetler değil, onlar unutulmadan hizmetler düzenlenmek zorunda. Bir ayrımcılığa tabi tutmadan hayatın içinde hep birlikte varız, onların da yaşamını bizler gibi sürdürmelerine yönelik yapmamız gereken tüm işleri yapmalı, almamız gereken tüm önlemleri almalıyız. Mayıs ayında bir duyarlılık ve farkındalık yaratma çabası içerisinde olacağız" diye konuştu.

Üç fidanın adı yaşayacak

Öte yandan Konak Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle alınan bir diğer kararla da Çınarlı'da bulunan belediyeye ait rekreasyon alanının adı değiştirilerek 'Çınarlı Üç Fidan Rekreasyon Alanı' oldu. Yine oybirliğiyle alınan kararla Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nün kurulması kabul edildi.