Mordoğan sahilinde gün boyu denize girmenin keyfini yaşayan vatandaşlardan pek çoğu bir ilki yaşadı ve yaşamlarında ilk denize girmenin tadını çıkardı. Derneğin Avukatı görme engelli Müjgan Bilgen Özen, eşinin de görme engelli ve derneğin yönetiminde olduğunu kaydederek, "Günü birlik de olsa çok güzel hizmet. Aramızda maddi imkanları kısıtlı aileler var. Her şeyden önce buralara gelmek için araç lazım. Görme engelli üyelerimize çok keyifli bir gün yaşatan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a teşekkür ederiz. Her an yanımızda olması bizi güvende hissettiriyor ve onurlandırıyor" dedi.

10 yıldır denize girmiyor

3 yaşında beynindeki urun patlaması sonucu gözlerini kaybeden, neredeyse 10 yıldır denize girmeyen Candan Ercan da (15) denizi çok sevdiğini söyledi. Kızı Candan'ın denize girmekten büyük keyif aldığını belirten anne Safiye Ercan çocuklarıyla beraber güzel bir gün geçirdiklerini söyleyerek, "Candan 3 yaşındayken denize girmişti şimdi 15 yaşında. Başkan Tartan'a çok teşekkür ederiz. Onun sayesinde yıllardır denize girmeyen çocuklarım farklı bir gün geçiriyor" diye konuştu.
Selim Gölge, Ekrem Meydan da aileleriyle denize girmenin keyfini yaşayan diğer dernek üyeleri. Sabah kahvaltılarını yapıp denize giren güneşlenen vatandaşlar daha sonra öğle yemeği ikramı yapılıyor ardından tekrar denize gidiyorlar. Akşam saatlerinde ise tekrar İzmir'e dönüyorlar.
Konak sınırları içinde denize girmeyen vatandaşın kalmayacağını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Üç yıldır özellikle çocukları ve kadınları yaz aylarında günübirlik denize götürüyoruz ve hiç değilse hayatlarında bir gün de olsa denize girmenin keyfini yaşasınlar istiyoruz. Mahalle muhtarlıklarının önünden alınan onlarca vatandaş otobüslerle Mordoğan'a veya Urla'ya getiriliyor sabah kahvaltıları, öğle yemekleri, çayları ikram ediliyor, denize girip güneşleniyorlar ve akşam saatinde tekrar alındıkları yere bırakılıyorlar " diye konuştu.