Proje ile Konak’ta yaşayan 18-30 yaş arası işsiz 100 kadın mesleki formasyon ve girişimcilik eğitimi alacak. Altı ay sürecek eğitimler sonunda mezun olacak kadınlar sektörün ihtiyaç duyduğu alanlardaki işgücü ihtiyacını karşılayacak.
Konak Belediyesi ile İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTÖP) işbirliğinde hayata geçirilen ‘Genç Kadınların Geliştirilmesi Projesi’nin imza töreni Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile İSTÖP Genel Başkanı Mehmet Aydoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, söz konusu projenin yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşları arasındaki dayanışma ve uyumun en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ


“Çağımız demokrasi çağı ve 21. yüzyılın demokrasi anlayışı da katılımcı demokrasidir” diyen Başkan Pekdaş, sivil toplum örgütlerinin varlığının önemine değindi. İSTÖP’ün katıldığı uluslararası hibe projesinde partner olarak yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Pekdaş, “Konak’taki kadınlara bir soluk aldırması mümkün olan, onları iş sahibi yapabilmesi mümkün olan bu projede işbirliği içinde olmak bize onur verdi. Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğümüz çerçevesinde şimdilik 100 kadına iş imkanı sağlayacak bir eğitim programını başlatıyoruz. Önemli olan nitelikli iş gücü. Hele hele bu nitelikli iş gücü bir katılımcılık projesiyle de sağlanıyorsa çok daha önemli oluyor. İşte biz İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu ile Konak’ta yaşayan 100 kadın hemşerimizin iş bulmasını sağlayabilecek bir projeye imza attık. Bu projede yetişecek kadınlarımızın çok kısa sürede iş bulmasını ve devamının gelmesini diliyoruz. Konak’a mutluluk getirsin, Konak’a başarı getirsin” dedi.

10. ULUSLARARASI PROJE

İSTÖP Genel Başkanı Mehmet Aydoğan da, 21. yüzyılın sivil toplum örgütlerinin öne çıktığı bir dönem olduğunu belirterek, artık yerel yönetimlerin başarılarının siyasi görüşleriyle değil, kendi bölgesindeki sivil toplum örgütleriyle birlikte yerel ve ülke sorunlarına proje bazında çözüm üretmesiyle ölçüldüğünü söyledi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a desteklerinden ötürü teşekkür eden Aydoğan, imzalanan protokolle hayata geçirilen proje sayesinde 100 genç kadının meslek sahibi olacağını dile getirdi. İSTÖP olarak uluslararası boyutta 10. proje olduğunu belirten Aydoğan, “Türkiye’de bizim kadar uluslararası proje imzalayan başka sivil toplum örgütü yok. Bu nedenle ekibimle gurur duyuyorum. Çok deneyimli ve başarılı bir ekibimiz var. Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’a da verdiği destekten ötürü şükranlarımı sunuyorum. İşbirliğimiz sürecek. Bu projemizin finansını İslam Kalkınma Bankası yapmaktadır. Bu bize destek verdikleri üçüncü proje olacak. Daha öncede yaptığımız projeyle ödül almıştık. Bu projeyle ülkemize, kentimize faydalı olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ALTI AY EĞİTİM VERİLECEK

Konak Belediyesi ile İSTÖP arasında imzalanan protokol ile 18-30 yaş arası toplam 100 kadına mesleki formasyon ve girişimcilik eğitimleri verilecek. Toplam altı ay sürecek eğitimler sırasında dört guruba ayrılacak olan kursiyerlere ilk üç ay girişimcilik ve bilgisayar eğitimi verilecek. Kursiyerler son üç ay ise ağırlıklı ihtiyaç duyulan meslek guruplarında mesleki formasyon eğitimleri alacak. Kursiyerlerimize çocuk bakımı ve gelişimi, yatalak hasta, engelli ve yaşlı bakımının yanı sıra saksı çiçek yetiştiriciliği, halı dokuma ve kumaş boyama eğitimleri de verilecek.