Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikler kapsamında İkiçeşmelik Mahallesi'nde düzenlenen şenliğin adresi İsmetpaşa İlkokulu'nun bahçesiydi. Mahallelinin akın ettiği eğlencede Cihan Serez, Esendereli Ali, Ritim World ve Şukari Roman Dans Ekibi sahne aldı. Vatandaşlar gecenin geç saatlerine kadar doyasıya eğlendi. Gürçeşme'deki şenliğin buluşma noktası ise Vasıf Çınar İlkokulu'nun bahçesi oldu. Burada da Romanstar Resul, Ballıkuyulu Cem, Cipsy dans ekibi ve Fırtına Darbuka Grubu izleyenleri coşturdu. Müziğin ve dansın eksik olmadığı şenliklerin Eşrefpaşa ayağının adresi ise Halitbey İlkokulu'nun bahçesiydi. Eğlencenin doyasıya yaşandığı etkinlikte Teomango, Romanstar Deniz, Roman Yıldızları ve Perkusion Show sahne aldı. Güney Mahallesi'ndeki etkinlikte ise İzmirli Ömer, Roman Ateşi, Ritim World ve DJ Vehdet ve ekibi performanslarıyla izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Başkan Pekdaş, Ege Mahallesi'ndeydi

Eğlencenin doruğa çıktığı notlardan biri de Ege Mahallesi'ydi. Gittiği her noktada vatandaşlarla kucaklaşarak baharın gelişini müjdeleyen Hıdrellez'i kutlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ege Mahallesi ziyaretinde mahalle sakinlerince coşkuyla karşılandı. Vatandaşlarla kucaklaşan Başkan Pekdaş, "Her gününüz Hıdrellez şenliği mutluluğunda, tadında geçsin. Dileklerinizin gerçekleştiği bir yılın başlangıcı olsun. Herkese sağlıklı, huzurlu günler diliyor, sevgiyle kucaklıyorum, bahar bayramınızı kutluyorum" dedi.

Şehir dışından da geldiler

Gecenin sürprizi ise Tepecik İşçiler Caddesi'nde düzenlenen şenlikte yaşandı. İzmirlilerin yanı sıra şehir dışından gelen binlerce konuğun akın ettiği eğlenceye Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Roman bir kadının kendisine armağan ettiği Romanlara özgü kıyafeti giyerek katıldı. İşçiler Caddesi'ni hınca hınç dolduran vatandaşlarla selamlaşan Pekdaş'a Romanlar da sevgi gösterileriyle karşılık verdi. Eğlenceli müziklerin yanı sıra birbirinden renkli kıyafetlerle adeta renk cümbüşüne sahne olan etkinlik, ziyaretçilerine unutulmaz bir gece yaşattı.