Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu İzmir İl Temsilciliği üyesi yaklaşık 60 kişi, İç Güvenlik Paketi'ne tepki göstermek için Basmane Meydanı'nda toplandı. Burada basın açıklaması yapan Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu İzmir İl Temsilcisi Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, AKP iktidarının parlemontadaki çoğunluğuna dayanarak, sıkıyönetim dönemlerini aratmayacak ve ülkeyi polis devletine dönüştürecek bu tasarıyı inatla yasalaştırmaya çalıştığını söyledi. Prof. Dr. Değirmenci şöyle dedi:

"Hukukun genel ilkelerine, anayasaya ve evrensel hukuk değerlerine açıkça aykırı olan bu düzenleme ile birlikte, bireyler yargı güvencesinden yoksun ve korumasız hale gelecek. Demokratik hak ve özgürlükler, iktidarın, mülki idare amirinin ve polisin insafına bırakılacaktır. Her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü yaşadışı terör eylemi ve bu eyleme katılan herkes yasadışı örgüt üyesi sayılabilecek, mülki idare amirleri ile polise tanınan silah kullanma da dahil olağanüstü yetkilerle yaşam hakkı tehdit altına girecektir."

'POLİS VESAYETİ'

Bu tasarının yasalaşmasını istemediklerini dile getiren Prof. Dr. Değirmenci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir zamanlar asker vesayetini dillerinden düşürmeyen ve 'askeri vesayetten kurtarıyoruz' diyenlerin, bugün ülkemizi polis vesayetine sokacak bir yasa tasarısını inatla ve her şeye rağmen yasalaştırma gayreti ve çabalarını samimiyetsizlik olarak değeriyoruz. Biz, devletin kurum ve yöneticilerinin, hükümetin kurum ve yöneticileri haline dönüştürülmesine hizmet edip, ülkemizi adeta polis veseyati altına sokacak bu düzenlemeye karşı, demokratik platfomlarda mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz."

POLİS BARİYERLE KAPATTI

Topluluk, basın açıklamasının ardından AKP Konak İlçe Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Ancak önlem alan polis, binanın giriş kapısının bulunduğu sokağı bariyerlerle kapattı. Polis sadece üç kişinin geçmesine izin verdi. Bu üç kişi de partinin bulunduğu binanın kapısına, üzerinde 'Kahrolsun faşizm' yazılı siyah çelenk bıraktı. Eyleme katılanlar daha sonra dağıldı.