Bayramlaşma mesaisine sabahın erken saatlerinde başlayan Pekdaş, her biri farklı bölgelerdeki müdürlükleri gezdik, çalışanların bayramını kutladı. Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve sendika temsilcilerinin eşlik ettiği bayramlaşma turuna ilk olarak Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Gediz’deki Şantiye binasından başlayan Başkan Pekdaş’ı burada işçiler alkışlarla karşıladı. Ardından Kemeraltı’ndaki ek binaya geçen Pekdaş, burada da Mali Hizmetler, İç denetim, Park ve Bahçeler, Kentsel Tasarım birimlerini dolaşarak tüm personelin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Bayramlaşma turunu Temizlik İşleri, Vasıta Hizmetleri, Veterinerlik Müdürlüğü ile sürdüren Başkan Pekdaş, son olarak Basmane’deki ana hizmet binasının yemekhanesinde çalışanlarla buluştu.

İLK BAYRAM COŞKUSU


Konak Belediye Başkanı seçildikten sonraki ilk bayramlaşma töreninin sevinç ve gururunu yaşadığını dile getiren Başkan Pekdaş, Ramazan Bayramı’nın tüm Konaklılara sağlık, huzur ve neşe getirmesi dileklerinde bulundu. “Konak’a, Konaklı hemşerilerimize, Konak’ta iş yapan insanlara, gezmeye gelen her vatandaşımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz” diyen Pekdaş, “Belediyecilik öyle bir iş ki; hem hizmeti veriyoruz hem de verdiğimiz hizmetten biz yararlanıyoruz. Dolayısıyla işimiz biraz da kendimiz için. Geçmişten gelen tarihi korumak mecburiyetimiz olduğunu, kentte yaşadığımızı, kent kültürünü korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarma borcumuz olduğunu bilmek zorundayız” dedi.

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”


“Bu aşkla hizmet edersek tarihe iz bırakmış oluruz” diyen Pekdaş, yerel yönetimlerde görev yapanların kentte karşı sorumlulukları olduğunu belirterek, “Kentler tarihte bırakılan izler üzerine yükseliyor. Birikimlerdir kentleri kent yapan. Dolayısıyla bizim kente karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumlulukları hep birlikte yerine getireceğimize ve birlikte başarılı olacağımıza inanıyorum. Her günümüzün bayram tadında geçmesini diliyorum” diye konuştu. Başkan Pekdaş’ın Konak Belediyesi’nin tüm personeliyle gerçekleştirdiği bayramlaşma töreninde çalışanlara çikolata ikram edildi. Belediye personeli Mehmet Emin Dağ da, işçiden ve emekten yana sergilediği tavırdan ötürü Başkan Pekdaş’a çiçek sundu.