Yetkililer ilk başta İnönü ve Mithatpaşa Caddesi ile Konak Belediyesi sınırlarındaki ana arterlere, daha sonra da sokak aralarına çöp konteynerlerinin dağıtımının yapılacağını söyledi.

Yıpranmış, delinmiş ve yanmış olan çöp konteynerlerinin  yerine yenilerini koyan Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, çöp konteynerlerinin  uzun süre dayanması için vatandaşın daha titiz ve özenli kullanmasını gerektiğini ifade etti.  Geçtiğimiz yıl da Güzel yalı semtinde tüm cadde ve sokaklarda eskiyen, yıpranan konteynerlerin  yenileriyle  değiştirildiğini, sokak temizliğinin çok önemli olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan "Kışın soba küllerini sıcak olarak plastik konteynerlere boşaltanlar var. Çöp konteyleri eriyor, kasıtlı olarak kapaklarını kıranlar hatta delenler var. Bunlar üzücü davranışlar. Değerlerimize, yapılan güzelliklere birlikte sahip çıkalım, onları koruyalım" mesajı verdi. 

Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri bin 500 metal konteynerin de  siparişinin verildiğini ve en kısa zamanda onların da semtlere dağıtacaklarını söyledi.