İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta faaliyet gösteren işletmelerden aylık olarak tahsil edilen işgal harçları yılın ilk dört ayında geçen yıllara oranla büyük artış gösterdi. Konak esnafının duyarlılığı ve yerinde tahsilat sistemiyle şu ana kadar toplanan harç tutarı 1 milyon 900 bin TL'yi buldu. Mayıs ayının da eklenmesiyle rakamın 2 milyon TL'ye ulaşması bekleniyor. Konak Belediyesi 2015 yılında 2 milyon 12 bin TL işgal harcı toplamıştı.
Ödemesini geciktiren esnafı da düşünen Konak Belediyesi, birikmiş borcu olanlara bir defaya mahsus olmak üzere büyük bir kolaylık sağladı. Konak ilçe sınırları içinde işgal harcı ödemesi gereken ancak ödemesini geciktiren esnaf, borçlarını 31 Mayıs'a kadar kredi kartına vade farksız 4 taksitle ödeyebilecek. Konak sınırları içinde işgaliye bedeli metrekarede 1 Lira olarak hesaplanıyor. Konak Belediyesi'nin yerinde ve anında tahsilat sistemiyle yıl sonuna kadar toplam işgaliye harç tutarının geçen yıla oranla iki kat artması bekleniyor.

Esnafın ayağına gidiliyor

Konak Belediyesi'nin başlattığı yerinde tahsilat sistemi sayesinde esnaf borcunu ödemek için belediye veznelerine gelmek zorunda kalmıyor. Görevli zabıta personeli esnafı işyerinde ziyaret ederek, işgal harcını yerinde tahsil ediyor. Başlatılan uygulama sayesinde hem esnafın zaman kaybı yaşaması önleniyor hem de sorumluluk ihmallerinin önüne geçiliyor.