Hafta sonu ve özelikle sabahın erken saatlerinden itibaren sokak aralarında dolaşıp ürünlerini satmaya çalışan seyyar satıcıların ses cihazları ile yaptıkları gürültü vatandaşları çileden çıkarıyor. Son günlerde gürültü kirliliği ile yoğunlaşan şikayetleri değerlendiren  Konak Belediyesi Zabıta ekipleri sabah saatlerinden başlayarak sıkı bir denetim gerçekleştirdi.
         
Evlerinde sessiz, sakin ve huzurlu bir ortamda yaşamak istediklerini ifade eden vatandaşlar seyyar satıcıların megafonlarından yükselen seslere öfkeli. Öğle uykusuna yatırdıkları çocuklarının uykusunun bölündüğünü; evde yatan hastaların ve yaşlıların gürültüden rahatsız olduğunu belirten vatandaşlar, gürültü kirliliği yaratan seyyarlardan alışveriş yapmadıklarını söylüyorlar.
         
Şikayetler üzerine harekete geçen  Zabıta  ekipleri gerçekleştirdikleri ani baskınlar ile  çok sayıda ses cihazı ve megafona el koydu. Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uygulanan seyyar satıcılar, megafon kullanmayacakları konusunda söz verdiler. Konak Belediyesi’nin her zaman yanlarında olduğunu bir kez daha hissettiklerini anlatan vatandaşlar zabıta ekiplerinin duyarlı çalışması nedeniyle huzur bulduklarını ifade ettiler. Vatandaşların her sorunuyla yakından ilgilenildiğini ve özellikle gürültü kirliliğine karşı sıkı bir mücadele sürdürdüklerini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yerel yönetimlerin sorumluluklarını yerine getirirken halkın huzurunu ön planda tuttuklarını söyledi.