Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Kaymakamı Ahmet Önal, İlçe Emniyet Müdürü Ali Akkaş, Müftü Zeki Aksoy ve Kaymakamlığa bağlı birim müdürlerini makamında konuk etti. İzmir’in kalbi Konak için birlikte ve uyum içinde çalışma kararının alındığı toplantıda işporta ve kaldırım işgalleri sorunu da masaya yatırıldı. Kenti ilgilendiren her sorun gibi işporta ve kaldırım işgallerine karşı Büyükşehir ve emniyet güçleriyle birarada çalışmak gerektiğinin altını çizen Başkan Pekdaş, “İzmir’in birçok bölgesinde işporta ve kaldırım işgallerinin yarattığı sorun var. Alsancak, Kıbrıs Şehitleri ve  Kemeraltı gibi önemli bölgelerimiz bu yüzden çözülmesi gereken pek çok sorunla baş başa yaşıyor. Yeni dönemde işbirliklerine açık olmak durumundayız. Şehirde yaşamanın güvenini, güzelliğini ancak böyle yaşatabiliriz” diye konuştu.

YETKİ TEK ELDE TOPLANMASIN

 “Yetkililer yetkilerini kullanırken diğer kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içinde olmalıdır” diyen Pekdaş, bu işbirliğinin iş yapma kültürünü de geliştirileceğini belirterek şöyle konuştu:
“Biz kurumlara seçilen insanlar demokrasilerde bir arada çalışmalıyız. Yetki tek elde toplanmasın. Farklı kurumlar işbirliği içinde hizmetlerini yerine getirsinler ve birbirlerini denetlesinler.  Demokrasi ve hukuk devleti ancak bu mantıkla örgütlenebilir. Yetkililer yetkilerini kullanırken diğer kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içinde olsunlar ki hem birbirlerini denetlesinler hem de demokrasilerin gereği olan birlikte iş yapma kültürünü de geliştirsinler.”

MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ

Oluşturacakları yeni yönetim anlayışıyla Konak’ın rol model olacağını da belirten Başkan Pekdaş, “Biz bulunduğumuz makamlarda kral değiliz, tek başımıza ise hiçbir şey değiliz. Birlikte çalışmak üretmek ve bu demokrasi kültürünü hayata geçirmekle yükümlüyüz. Bizim bir de rol model olma görevimiz var. Demokrasinin yerleşmesi de böyle bir şey. Birlikte çalışma kültürünün örneklerini göstermek yapacağımız en önemli şeylerden biridir. Hepimizin farklı inançları, düşünceleri, konumları olabilir ama bu ülkeyi birlikte yaşanır hale getirmek bizim sorumluluğumuzda. Bu anlamda birlikte çalışma yöntemlerini hayata geçirmek için kurum olarak biz çaba göstereceğiz. Sizlerde de bu konuda önemli katkılar olacağına inanıyorum” dedi. Konak Kaymakamı Ahmet Önal da Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın işbirliği çağrısını yineleyerek “Zorlu bir süreçten, bir demokrasi bayramından çıkıp geldiniz. Konak’a hep birlikte hizmet edeceğiz” dedi. Önal, her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti.