20 Haziran'da başlatılan çalışmada bugüne kadar 40 bin konut ziyaret edilerek 80 bin kişiye broşürler dağıtıldı. Vatandaşlar geri dönüşüme nasıl katkıda bulunacakları konusunda bilgilendirildi. Cam, plastik, metal, kağıt, karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesini amaçlayan proje Alsancak'ta başlatıldı. Mithatpaşa ve Güzelyalı semtleriyle devam eden çalışma Haziran 2014 tarihine kadar sürecek ve toplam 170 bin konutta 397 bin kişiye ulaşılacak.

26 ilde 100 belediye ile çalıştıkları bilgisini veren ÇEVKO İletişim ve Eğitim Müdürü Dilek Özcanlı Uslu, "Vatandaşlara, ambalaj atıklarının çöp olmadığını, ekonomiye tekrar kazandırılabileceğini ve bu şekilde çevrenin korunduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Cam, plastik, metal, kağıt, karton ve kompozit gibi ambalajların geleceğe tekrar kazandırılabileceği konusunda bilgilendiriyoruz" dedi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, geri dönüşüm sayesinde başta doğanın korunduğunu belirterek, "Enerji tasarrufu sağlanıyor, küresel ısınma yavaşlıyor ve ülke ekonomisine artı değer sağlanıyor. Ambalaj atıklarınızı çöpe atmayın, torbalarda ayrı ayrı toplayarak biriktirin. Belirtilen gün ve saatte görevliler bu atıkları alacaktır. Çocuklarınızın geleceğine katkıda siz de bulunabilirsiniz" mesajını verdi.

Atıkların konutlardan belirli gün ve saatlerde alınacağını belirten ÇEVKO yetkilileri, vatandaşlara broşürün yanında atık toplama programı da veriyor. Dileyen vatandaşlar Alo Atık Hattını arayarak da yardım isteyebilir.