Fuarın Gaziemir’e taşınmasından sonra Kültürpark’a yeni bir kimlik kazandırmayı amaçlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem internet ortamında hem de İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) süresince anket düzenleyerek vatandaşların görüş ve önerilerini alacak.

Kente fuarcılık alanında atılım yaptıracak Gaziemir’deki Yeni Fuar Kompleksi'nin inşaatını tüm hızıyla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da Kültürpark’ın geleceği şekillendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde, “ortak akıl” ve ”katılımcı demokrasi” anlayışı çerçevesinde kentin farklı kesiminden temsilcilerin katılımıyla iki toplantı gerçekleştiren ve Kültürpark'ın işletim modeli ile yüklenecek fonksiyonlarla ilgili görüşlerini alan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de İzmirlilerin fikrini alacak.

İster Fuar’da, ister internet başında

29 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında açık kalacak olan, ziyaretçi sayısı açısından Türkiye'nin en büyük fuarı İEF, Kültürpark alanının yeniden planlanmasına katkı koymak isteyen vatandaşları bekliyor. Fuarın 6 farklı noktasına konulacak olan standlarda, Kültürpark'ın yeni işleviyle ilgili vatandaşların görüş ve önerileri alınacak. Dileyen vatandaşlar,    “wi-fi” özelliği olan standlarda cep telefonu ve tabletlerle, dileyen vatandaşlar da form doldurarak fikirlerini aktarabilecek. Anket sayesinde hem Kültürpark ziyaretçi portföyü oluşturulacak hem de Kültürpark'ta olması istenilen fonksiyonlarla ilgili vatandaş görüşleri alınacak. "Kültürpark Yeniden" başlığıyla halka sunulacak anket, aynı zamanda https://www.izmir.bel.tr/sayfalar/ankkulturpark.aspx adresinden de doldurulabiliyor. Anket elektronik ortamda yayımlanmaya başlandı.