'Balkanlı Çocuklar Atatürk'ün izinde yürüyor' projesi kapsamında Çiğli'ye gelen öğrenciler Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ı ziyaret ettiler. Makedonya Göçmenleri Birleştirme Dayanışma Kültür Derneği ile Makedonya'da faaliyet gösteren Makedonya Atatürkçüler Derneği'nin işbirliğinde düzenlenen İzmir gezisine 12-15 yaş arasındaki çocuklar katıldı.

Derslerinde başarılı olan çocuklara karne hediyesi olarak düzenlenen gezi kapsamında öğrenciler İzmir'in tarihi ve turistik yerleri, Çanakkale Şehitliği ile Makedon nüfusun yoğun bulunduğu ilçelerin belediye başkanlarını ziyaret ettiler.

Dernek Başkanları Şaban Yaprak ve Halil Abdullah ile öğrencileri kabul eden Başkan Metin Solak, Atatürkçü düşüncenin öne çıkarıldığı faaliyetlerin gençler açısındaki önemine değindi. İki farklı ülkede aynı kültürden olan insanların kaynaşmasının gerekliliğine inandığını belirten Başkan Solak, "Çiğli'de yoğun Makedon nüfus var. Halen kendi kültürlerini yaşatıyorlar. Makedonya ile ilişkilerimiz de üst düzeyde. Makedon misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Atatürkçü düşünceye sahip çıktıları için de ayrıca kendilerini gönülden kutluyorum" diye konuştu.

Başkan Metin Solak ziyaret sonunda öğrencilere Nutuk kitabı ve Atatürk'ün yaşamı ile milli mücadele yıllarının anlatıldığı  birer CD hediye etti.