Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından İzmir’e taşınan ve büyük yankı uyandırıp dünyaya yayılan kapak toplama kampanyasının Dekanlığın kararı doğrultusunda sona erdirilmesi tepki çekerken, birçok kişi de kampanyanın devamını istedi. Bunun üzerine harekete geçen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, proje Koordinatörü Prof. Dr. Nurselen Toygar’a kampanyaya kendi bünyelerinde devam etmek istediklerini belirtti. Projeyi öksüz bırakmayacaklarını ifade eden Başkan Tartan, "Bu proje sayesinde 3 yılda 1800’e yakın kişi tekerlekli sandalye sahibi oldu. Bu, değerli bir bilim insanı Prof. Dr. Nurselen Toygar ve ekibi sayesinde oldu. Onlar olmasaydı bu proje bu kadar büyük başarı yakalayamazdı. Projenin devamını isteyen pek çok kişi var. İnsanlar sayın Toygar’a sevgilerini ve şükranlarını iletiyor, Konak Belediyesi’ne de projeyi öksüz bırakmadığı için teşekkür ediyorlar" diye konuştu.

KAMPANYAYA YENİ BİR SOLUK

Projeye, Prof. Dr. Toygar ve Türk Eğitim Vakfı ile devam edeceklerini kaydeden Başkan Tartan, 'Mavi kapak, mavi sevgi' sloganıyla yeni bir soluk kazandırdıkları kampanyaya vatandaşlardan destek beklediklerini belirtti. Türkiye’nin dört bir yanındaki engellilere tekerlekli sandalyeleri ulaştıracaklarını kaydeden Tartan, kampanyaya lojistik destek vereceklerini, proje koordinatörlüğünü yine Prof. Dr. Nurselen Toygar’ın yapacağını dile getirdi. Türk ekonomisine ve çevreye de katkıda bulunulduğuna dikkat çeken Başkan Tartan, yıl sonuna kadar en az 2 bin 500 engelliyi daha tekerlekli sandalyeye kavuşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

TOYGAR: BİZ BAŞLATTIK HALKIMIZ SAHİP ÇIKTI

Projeyi İzmir’e kendilerinin getirdiğini hatırlatan Prof. Dr. Nurselen Toygar, kısa zamanda Türkiye’ye, hatta dünyaya yayıldığını ifade edip, "5 kıtadan 50 ülkeden kapaklar geldi. Bunu biz başlattık ama halkımız devam ettirdi, büyüttü. Bu kampanyanın bitmesine pek çok kişi üzüldü. Çareler ararken imdadımıza Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan yetişti. "Engellilerimizin umudu sönmesin, mavi kapak projemiz bitmesin' sloganımıza destek verdi. Engellilerimizin umutlarını söndürmediği, projeyi öksüz bırakmadığı için teşekkür ederim" dedi.

ENGELLİLER EVLERİNDEN ÇIKTI

Bedensel engelli Özge Özarmut da Başkan Tartan ve Prof. Dr. Nurselen Toygar’a teşekkür edip, "Birçok engelli okula, işe gidemiyordu, dışarı çıkamıyordu. Sizin sayenizde evlerinden çıkabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

ARTIK PLASTİK ŞİŞELER DE TOPLANACAK


Başkan Tartan, proje Koordinatörü Prof. Dr. Nurselen Toygar’ı mavi sevgi kupası ile onurlandırırken, "Kapak toplamaya devam edecek. Biz buna ek olarak plastik şişe de toplanmasını istiyoruz. Plastik şişeler kirlilik yaratmasın" diye konuştu.

AYNI SİSTEM DEVAM EDECEK

Projede, önce kullanılan sisteme devam edeceklerini belirten Prof. Dr. Toygar, "PTT Genel Müdürlüğü ile daha önce yaptığımız protokolü yenileyeceğiz. Kapaklar Konak Belediyesi’nin gösterdiği noktaya, PTT kargo tarafından götürülecek. Alışveriş merkezleriyle de protokollerimizi yenileyeceğiz. Çok güzel çalışan bir sistemimiz var, buna devam edeceğiz. Konuyla ilgili ayrıntılar belirlendikten sonra bir açıklama yapılacak" dedi.

Başkan Tartan, projeye destek vermek isteyenlerin 0232 444 35 66 ve 0232 489 49 21 numaralarından kendileriyle irtibat kurabileceğini kaydetti.