İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, geçen nisan ayında İzmir, Aydın, Manisa ve İstanbul'da, hastanelerdeki malzeme alımı ihalelerine yönelik usulsüzlükler yapıldığı gerekçesiyle operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastaneleri'nde yapılan ihaleler de incelendi. Aralarında tıbbi satış temsilcisi, medikal malzeme pazarlamacılarının ağırlıkta olduğu, hastane personellerinin ve İstanbul'daki bir medikal firmasının sahibi F.B.'nin de yer aldığı şüpheliler gözaltına alındı. Hastanalerin yoğun bakım servislerine alınan malzemeler ile şant alımlarının incelendiği operasyon kapsamında, aynı medikal firma yetkilisi olan 7 kişi tutuklandı.

İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan sanıklardan ikisi ilk duruşmada tahliye edildi. Bugün yapılan son duruşmaya 'Suç işlemek amacıyla ürgüt kurma, örgüte üye olma, ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kulllanma' suçlarından tutuklu yargılanan Z.S., C.İ., İ.B., E.Ü.K. ve A.O., tutuksuz yargılanan medikal firmasının sahibi F.B. ve diğer sanıklar ile avukatları katıldı.

Medikal firmasının yönetcisi tutuklu sanıklardan Z.S. ifadesinde, dosyada yer alan telefon konuşması kayıtlarının iki bayi, şirketin genel müdürü ve personeli ile yaptığı konuşmalar olduğunu savundu.. Konuşmaların, yapılan ihalelerle hiçbir ilgisi olmadığını öne süren Z.S., bayileri olan firmalarla çalışma yöntemlerini ve ihalelere nasıl girdiklerini anlattı. Hastane ihalelerine bayileri olan firmaların ve kendi firmalarının teklif vermesinin mevzuata aykırı olmadığını söyledi. Diğer tutuklu sanıklar da ifadalerinde suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti ifadelerin alınmasının ardından, tutuklu sanıkların üzerlerine atılı suçların niteliğini, sabit ikematgah sahibi oluşlarını gözönüne alarak tahliyelerine karar verdi.