Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale Ziyaretleri sona erdi. Kadınlara yönelik düzenlenen geziye Menderes'in 46 mahallesinden 5 bin kadın katıldı. Hafta sonları gerçekleşen ziyarette kadınlar Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı topraklara rehberler eşliğinde ziyaret gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında Çanakkale Destanı'nın yaşandığı topraklarda kadınlar gün boyu rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Anıt, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, Simülasyon Gösterimi, 57. Alay ve diğer şehitlikleri ziyaret etti.

Kadınlara teşekkür

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 'Kadınlarımızın, Çanakkale'de şanlı bir tarihin nasıl yazıldığını, ecdadımızın bu ülkeyi nasıl savaşarak kazandığını yakından görmeleri için gezilerimizi düzenledik. 46 mahallemizin tamamında gezilerimiz tamamlandı. Kadınlarımızın gezilerimize gösterdiği yoğun ilgi bizleri de memnun etti. Bu ülkenin nasıl kurulduğunu ve korunduğunu anlamaya yönelik düzenlenen gezilerimize katılan tüm hanım kardeşlerime teşekkür ederim' dedi.

Sıra öğrencilerin

Yeni yılla birlikte öğrenciler için gezi düzenleyeceklerini açıklayan Başkan Soylu, 'İlçemiz genelindeki lise öğrencilerimiz içinde gezilerimizi planlıyoruz. Genç kardeşlerimizin de vatan toprağına nasıl sahip çıkıldığını yerinde görmesi ve hissetmesini istiyoruz. Bu ülkenin nasıl zor şartlar altında bugünlere geldiğini bilmeleri önemli. İnşallah öğrenci kardeşlerimiz de Çanakkale ruhunu yerine yaşayacaklar' diye konuştu.