Menderes Belediyesi tarafından sürdürülen çevre çalışmaları kapsamında ilçeye kazandırılacak Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisiyle alakalı protokol Menderes Belediyesi, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ve Egeözgep Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi arasında imzalandı. Protokol kapsamında belediye tarafından ilçeye kazdırılacak tesis ile birlikte ambalaj atıklarının toplanarak ayrılması ve geri dönüşümünün sağlanması amaçlandı.

Menderes Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün öncülüğünde yürütülecek uygulama kapsamında ilk etapta ilçe genelinde ÇEVKO tarafından bilgilendirme yapılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülecek çalışma ile ilçedeki tüm okullarda eğitim CD'leri ve kitapçıklar dağıtılacak. Esnaf ve vatandaşa da bilgilendirme kitapçıkları dağıtılarak projenin her kesime duyurumu sağlanacak.
 
İzmir'de ilk

Bilgilendirme çalışmalarının ardından ilçenin dört bir yanına özel konteynerler ve iş yerlerine ofis içi atık kutuları yerleştirilecek. Gün içerisinde belirli saatlerde mahallelerden atıklar ekipler tarafından toplanarak tesise taşınması sağlanacak.
Bir ilçe belediyesi tarafından yapılan ilk tesis olan Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi, Ataköy Mahallesi'nde bin 500 metrekare alanda faaliyet gösterecek. Tesise taşınan atıkların modern sistem ile ayrıştırılması yapılacak ve geri dönüşüm tesislerine nakli gerçekleştirilecek.
 
Çevreye duyarlı belediye

Menderes'te çevre konusunda farkındalık yaratmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "İlçemizde çevreye duyarlı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda yapmış olduğumuz protokolle ambalaj atıklarının ayrıştırılmasını ve geri dönüşümünün sağlanmasını amaçladık. İzmir'de bir ilk olacak tesisimizi de ilçemize kazandırıyoruz. Çevre konusundaki çalışmalarımız sürecek" dedi.