Menderes'teki ortaokulların katılımıyla "Küçük Kızlar-Yıldız Kızlar", "Küçük Erkekler-Yıldız Erkekler" kategorilerinde voleybol, basketbol, atletizm ve futsal branşlarında düzenlenen müsabakalar, bin 300 öğrenci ve 40 öğretmenin katılımıyla gerçekleşti. Bir aydır süren turnuvalar sonunda dereceye giren takımlar 1. Çocuk Oyunları ve Spor Şenliği'nde ödüllendirildi. Dereceye girenlere kupaları Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve İlçe Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal tarafından verildi.

Etkinlik kapsamında kurulan oyun alanında çocuklar gönüllerince eğlendi. Çocuklar, canlı langırttan şişme kaydırağa, zıp zıptan oyun parklarına kadar birçok farklı oyun alanında müzik eşliğinde unutulmayacak bir gün geçirdiler.

Başarılı gençler yetişiyor

Şenlikle ilgili konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Menderes'te başarılı sporcuların yetiştiğini görmek bizleri gururlandırıyor. Spor alanında yaptığımız yatırımlarla böyle başarılı, gelecek vaadeden sporculara destek vermek ve onlar gibi nice sporcular yetiştirmek için çalışıyoruz. Başarılı çocuk sporcularımızı görmek bizi bu yatırımları artırmak yolunda motive ediyor. Geleceğimiz, çocuklarımız sayesinde ışık saçıyor. Onlar için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz" dedi. Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal da "Çocuklarımız ve gençlerimiz için yaptığımız etkinliklerde amacımız eğlenerek öğrenmelerini sağlamak. İlkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde de çocuklarımız keyifli vakit geçirdi ve birlikte hareket etmeyi, takım olmanın sorumluluğunu öğrendiler. Menderes'ten her alanda olduğu gibi sporda da başarılı öğrenciler çıkarmak için çalışmalarımız sürecek" diye konuştu.