İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen Seyrek’te özel olarak düzenlediği 43 dönümlük arazi, hem yardıma muhtaç sokak hayvanları için kurulan tedavi ve rehabilitasyon merkezi hem de yaşamını yitiren hayvanlar için planlanan mezarlığı ile kentte önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Hayvanların her türlü ihtiyacının karşılanabileceği yuva, aynı anda 1.100 hayvana hizmet verebilecek şekilde oluşturulurken, can dostlarını yitiren hayvanseverler için önemli bir hizmeti yerine getiren mezarlığın kapasitesi ise 4 bine ulaşıyor.

5 ay içinde 29 gömünün gerçekleştiği Hayvan Mezarlığı'nda verilen hizmet, kaybettikleri evcil kedi ve köpeklerini gömmek isteyen vatandaşların acısını biraz olsun hafifletiyor. Gömü için Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Seyrek Geçici Köpek Bakımevi'ne başvuran vatandaşlar, can dostlarının mezarlarını diledikleri zaman ziyaret edebiliyor.
 

Kaçınılmaz son geldiğinde..


İzmir’de yelken öğretmenliği yapan Ozan Soykut, çok sevdiği köpeğini kaybettikten sonra Hayvan Mezarlığı'na defnedenlerden biri.. 2002 yılında arkadaş olduğu köpeğiyle 15 yıl çok güzel vakit geçirdiğini söyleyen Soykut, "Ama hastalık dolayısıyla kendisini uyutmak durumunda kaldık. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmetinden haberdar oldum; gereken prosedürleri gerçekleştirdim. Çok büyük kolaylık gösterdiler. Gerekli bütün olanakları seferber ettiler; kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bütün hayvanseverlere tavsiye ediyorum. Bu kaçınılmaz son geldiğinde, Büyükşehir Belediyesi’nden gönül rahatlığıyla bu hizmeti alabilirler. Hayvanlarımız bizim aile fertlerimizden biri gibi oluyor. Birlikte çok uzun yıllar geçiriyoruz ve onları kaybettiğimizde de zor bir süreç başlıyor. Büyükşehir’in bu olanağı, onların hatırasını yaşatmamıza yardımcı oluyor” diye konuştu.
 

"Can Dostlar" Yuvası


Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sasalı Kent Ormanı içindeki barınağı da kapatarak Seyrek'e nakletti. Teknik donanımıyla bir hastane kapasitesine sahip Seyrek’teki “Havyan Rehabilitasyon Merkezi” tedavi, ameliyat ve kısırlaştırma işlemlerini sürdürüyor. Kentin önemli bir ihtiyacına cevap verecek olan "Can Dostlar" yuvasında ise yardıma ihtiyacı olan sokak hayvanları, geçici bir süre tedavi ve rehabilitasyon için konuk ediliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesinde Veteriner hekim olarak görev yapan Umut Polat, aynı anda 1000 hayvanı barındıracak kapasiteye sahip barınakta sokak hayvanlarına rehabilitasyona yönelik hizmetlerinin, görevli hekim ve personelle birlikte haftanın 7 günü aksatılmadan sürdürüldüğünü söyledi.