Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ın, 2009 yılında 'Sokak arasında pazaryeri bırakmayacağız' sloganıyla başlattığı çalışmanın en önemli ayaklarından Merkez Pazaryeri'nin proje ihalesine çıkıldı. Pazaryeri yapılacak alanda bulunan ve kamulaştırma süreçleri tamamlanan 17 binanın yıkımı da tamamlandı. Proje ihalesinin sonuçlanmasının ardından yapım ihalesine geçilecek.

Bornova Belediyesi son 2.5 yıl içerisinde Mevlana, Doğanlar, Pınarbaşı pazaryerlerinin yapımını bitirirken, Işıkkent ve Evka-4 pazaryerlerini ise tamamlanma aşamasına getirdi. Merkez Pazaryeri'nde ise iki yıl önce başlayan çalışmalar, hukuki sorunlar nedeniyle tıkanmış, kamulaştırmalar ve yıkımlar durmuştu. Vatandaşın planlara açtığı davasından vazgeçmesi üzerine çalışmalar kaldığı yerden başladı. Kamulaştırma bedeli 6.5 milyon lira tutan Merkez Pazaryeri için proje ihalesine çıkıldı.

2 katı pazaryeri olacak binada bodrum katında iki kat da otopark olarak inşa edilecek. Her bir katın 2 bin 900 metrekare olarak planlandığı toplam 5 bin 800 metrekare alanda pazar kurulacak. Bornova Belediyesi proje ihalesinin ardından yapım ihalesine çıkarak pazaryerinin inşatına başlayacak. Birkaç ay içinde yapımına başlanacak pazaryerinin yıl sonunda inşaatın yüzde 50'sinin tamamlanması, 2013 yılı sonunda ise açılışının yapılması hedefleniyor. Proje tamamlandığında Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi üzerinde kurulan pazar katlı otopark yanındaki yeni yerine taşınacak.

Otopark da olacak

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Yeni yapılacak pazaryerimizde 2 kat bodrum otopark olacak. Pazaryerine gelen esnafın mallarını da içine alabilecek yüksek tavanlı otopark yapılacak. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ilçemizin ana arterlerinden biri, Osmangazi, Bayraklı, Atatürk mahallesi bağlantısı buradan yapılıyor. Cadde üzerindeki pazar yerini buraya taşıyınca önemli bir trafik sorunu aşılacak. Kent estetiğine yakışır, vatandaşların sağlıklı ortamda yaz kış, yağmur çamur güneş demeden pazar ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir alan oluşturulacak" diye konuştu.