Esin Gençel-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe örgütlerini ziyarete devam etti. Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Buca'nın ardından Konak ve Karabağlar İlçe Örgütlerini de ziyaret eden iki başkan örgütlere yerel seçim hazırlıklarına hız kazandırın mesajını verdi. Karabağlar İlçe Örgütü'nü ziyaret eden Başkan Kocaoğlu metro çalışması hakkında konuştu. Dünyanın her yerinde metroların uzun vadeli yatırımlar olduğunu belirten Kocaoğlu, "Metro çalışmaları en çok bilinmeyeni olan çalışmalardır. Dünyada programlandığı zamanda biten metro çalışması yoktur. Her işi başka bir iş takip eder. Duvarı yapmadan sıvayı yapamazsınız. Sıvayı yapmadan da boya vuramazsınız. Poligon durağının kaldırım ve ağaçlandırma çalışmaları da bitmek üzere. 3-5 ay daha çalışıp bir sabah kalkacağız ve metro ile Hıfzıssıhha'ya gideceğiz. Bu zor işi başarmak için irade beyan ettik. 30 saniye bile bu işten vazgeçmeyi düşünmedik. Sabır küpü olduk ama bitince hepimiz bir oh çekeceğiz. En büyük ohu da ben çekeceğim" dedi.

Başkan Kocaoğlu ve Ali Engin, Konak İlçe Başkanlığını da ziyaret etti. İki başkan CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları ile örgüt karşılandı. Ziyarette konuşan Karamustafaoğlu, "CHP'nin 28 ilçe ve büyükşehir belediyesindeki iktidarını 2014 yerel seçimlerinde 30 ilçe ve büyükşehir belediyesinde de başaracağız. 2014 seçimlerinde Konak olarak yüzde 60'ın altında oy alırsak kendimizi başarısız sayacağım. Bizim hakkımız olan ve toplumun hak ettiği bir iktidar istiyoruz. CHP'yi önce yerelde sonra genelde iktidar yapma hayalimiz var ve bunu başaracağımıza inanıyoruz. Partimiz daha önceki sağ merkezi de yanına alarak yola devam etmekle bir ivme kazanamamıştır. Fakat yeni oluşumuyla birlikte sol kimliğini öne çıkarması başarı oranımızı da doğrudan etkileyecek. 9 Eylül 2012 tarihine kadar çalışmalarımızın hazırlıklarını tamamlayarak, bu tarihten sonra sokaklarda, halkın arasında olacağız. Büyük başkanımızı yine büyük bir oy farkıyla başkan olacak" diye konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu ise belediye başkanlarını en çok yaralayan şeyin kendi partilileri tarafından eleştirmek olduğuna dikkat çekerek, örgüt bilinci içinde hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Küçük bir kız çocuğunun Başkan'a çiçek uzatması Kocaoğlu'nu gülümsetirken, Kocaoğlu, Konak İlçe Sekreteri'nin "Başkan, Cumhurbaşkanlığı'na aday olmalı" sözlerini de "Başkanlıkta gözün var herhalde, ayağımı kaydırmaya çalışıyorsun" esprisiyle yanıtladı.