Kontak kapatan minibüsçüler mevcut minibüslerin ilçeye fazla geldiğini, farklı bölgelerden yeni minibüs getirilmesinin doğru olmadığını ve rant hesabı yapıldığını iddia edip, karar iptal edilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Karşıyaka İlçesi Bahriye Üçok Bulvarı'nı minibüsleriyle araç trafiğine kapan kalabalık grup, çalışmak isteyen arkadaşlarına da tepki gösterdi. Minibüs şoförü İsmail Dörtler, "Buradaki minibüs sayısı zaten fazla, başka bölgelerden buraya minibüs getirilmesini istemiyoruz" diye konuştu.

'RANTA KARŞI EYLEM YAPIYORUZ'

Yolun açılmasını isteyen trafik polisleriyle eylemciler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Grup adına konuşan Onur Mahallesi Durak Başkanı Mehmet Nuri Bagana şunları söyledi:

"Burada bir rant var ve buna karşı eylem yapıyoruz. İzmir'de farklı bir yerde hat 500 bin TL, Karşıyaka'da bu hat 1 milyon 500 bin TL, o araçları buraya getirip birkaç ay sonra satıyorlar. Buraya farklı bölgelerden minibüs getirirken kimsenin fikri alınmıyor. Bizim odamız bunu dağıtacaksa daha önce toplantı yapıyordu, biz de fikrimizi söylüyorduk. Karşıyaka'daki potansiyel belli, zaten sıkışıklıktan şikayetçiyiz, bu bölge mevcut durumu bile kaldırmıyor. Bundan 3- 4 ay önce yine minibüs verildi buraya, kendi insanlarını gönderiyorlar buraya. Şu an 17 aracın gönderilmesi yönünde bir karar alındı."

'SANKİ İŞ KAYNIYORMUŞ GİBİ'


Gümüşpala Durak Başkanı Suat Aksu da, "Sanki burada iş kaynıyormuş gibi İzmir'in diğer bölgelerindeki araçları da buraya yığıyorlar. Burada 240 minibüs var, buna rağmen minibüs getirmeye çalışıyorlar. Buradaki yoğunluk nedeniyle biz bile diken üstündeyiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, trafik polislerinin de uzun uğraşları sonucu bulvarı araç trafiğine açtı. Grup, alınan kararın iptal edilmemesi durumunda eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi.