Elif Çakır, 2.5 yıl önce dünyaya gelince annesi Arife ve babası Osman Çakır büyük mutluluk yaşadı. Diğer çocukları 6 yaşındaki Yağmur’un ardından dünyaya gelen Elif’le sevinçleri bir kat daha artan Çakır çifti, doğumdan sadece bir hafta sonra bebeklerinin nefes darlığı yaşadığını farketti. Hastaneye götürülen minik Elif’te, dünyada az rastlanan şekilde, kalbiyle akciğeri arasında ana damarın olmadığı, kalbinde sekiz ayrı delik bulunduğu ve kalp kapakçığının tam olarak gelişmediği tespit edildi. Yaklaşık 15 ay boyunca hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören minik Elif, doktorlar tarafından, tıbben yapılacak birşey kalmaması, evde bakılmasının daha uygun olacağı düşüncesiyle taburcu edildi.

Beş ayrı makineyle evde yaşam mücadelesi veren minik Elif’in eski sağlığına kavuşması için anne ve babasının yaptığı çağrıyı Sağlık Bakanlığı duydu. Bakanlığın talimatıyla harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, aileyi evinde ziyaret etti, yapılan muayeneler ve tetkikler sonrası, minik Elif’in aynı şekilde yaşamını sürdürmesi kararı alındı. İzmir Valiliği tarafından da aileye 300 TL verildi.

BİZİM UMUDUMUZ SÜRÜYOR


Baba Osman Çakır, "Tıbben yapılacak bir şey olmadığı, bu şekilde yaşamını sürdürmesi gerektiği tekrar bildirildi. Ancak bizim umudumuz hiçbir zaman bitmeyecek. Ona hem anne baba, hem de doktor hemşire olmaya devam edeceğiz. Onun hala kalbi atıyor. Sağlığına kavuşması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.