Olay, dün saat 18.00 sıralarında Bornova Evka-3 Mahallesi'nde meydana geldi. Güzelbahçe Beledyesi Fen İşleri'nde çalışan Tarık Türkmen'den iki gündür haber alamayan çalışma arkadaşları durumu Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli ablası Psikiyatrist Nuray Türkmen'e bildirdi.

Doktor, kardeşini Yelki'de yaşayan anne ve babasına sordu. Anne ve babasından olumsuz yanıt alan Nuray Türkmen, bekar olan kardeşinin yaşadığı eve gitti. Nuray Türkmen yanındaki anahtarla kardeşinin evine girdiğinde, Tarık Türkmen'i yerde çıplak vaziyette kanlar içerisinde buldu. Nuray Türkmen hemen durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Tarık Türkmen'in yaşamını yitirdiğini belirledi.

Olay yerine gelen ekipler, 30 yaşındaki Tarık Türkmen'in cumartesi gecesi öldüğünü tespit etti. Sırtında ve göğsünde 5 bıçak yarası olan Türkmen'i öldüren kişilerin delilleri yok etmek için evi yakmaya çalıştıkları ama çıkartılmak istenen yangının büyümeden kendiliğinden söndüğü öğrenildi. Komşuların ifadesine başvuran ekipler, Cumartesi gecesi evden tartışma sesleri duyduklarını söyledikleri belirtildi. Otomobili de kayıp olduğu belirlenen Tarık Türkmen'in cesedi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Polis, cinayet zanlısının kimliğini belirlemek ve yakalamak için çalışma başlattı.

BİLGİSAYARI VE TELEFONU İNCELENECEK

Bu arada polis de cinayeti aydınlatıp fail ya da failleri yakalamak için çalışma başlattı. Bunun için, Türkmen'in en son kimlerle görüştüğü ve kiminle bağlantısının olduğunun tespiti için bilgisayar ile cep telefonuna el kondu. Buradan elde edilecek olan bilgiler ışığında, çalışmaların yönlendirileceği öğrenildi.

Acı olay sonrasında, Tarık Türkmen'in ailesi ve çalışma arkadaşları şok yaşadı. Arkadaşları, Türkmen'in, kimseyle sorununun olmadığını ayrıca para sıkıntısı yaşamadığını dile getirdi.