Bilgi çağını yaşayan dünyada artan bilgisayar kullanımı, her yıl çoğalan nüfus ve sağlık ihtiyaçları, üniversite için seçim yapmaya çalışan adayları özellikle sağlık ve mühendislik alanlarında tercih yapmaya yönlendiriyor. Geleceğin yöneticileri arasında görülen Mühendislik Fakültesi mezunları ile Tıp Fakültesi ve sağlık bilimleri bölümü mezunları, iş ararken de kariyerlerine önde başlıyorlar.

Geleceği mühendisler yönetecek

Bilgisayar Mühendisliği başta olmak üzere, tüm mühendislik alanlarının bilgi çağının gereklerine yanıt veren meslekler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, mühendisleri "geleceğin yöneticileri" olarak tanımladı. Cep telefonundan mutfak aletlerine ve oyuncaklara, sağlık teknolojisinden tarıma hayatın tüm alanına giren yazılımın dünya çapında geçerli bir değer olduğuna değinen Rektör Erciyeş, "Üniversite öğrencisi adayları dünyayı yöneten yazılım başta olmak üzere, herhangi bir mühendislik alanından mezun olup dünya çapında geçerliliği olan bir mesleğe sahip olma fırsatını kaçırmamalı" dedi.

Kariyerinize önde başlayın


İzmir Üniversitesi Hemşirelik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinin bu yıl da büyük talep görmesini beklediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, "Tıp Fakültemizin eğitim vermeye başlaması ile sağlık eğitiminde daha da yetkin bir konuma gelmiş bulunuyoruz. Özellikle iş garantisi nedeni ile büyük rağbet gören Hemşirelik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerimizin mezunlarının Türkiye'nin sağlık sektöründe önde gelen kuruluşu Medical Park Hastanelerinde istihdam olanağı, İzmir Üniversitesi'ni sağlık eğitiminde çekim merkezi haline getirdi" diye konuştu.

Tercih edilen özgeçmişe sahip olun

Artan nüfus nedeni ile okul öncesi eğitim ve psikoloji alanındaki üniversite eğitiminin de aranılan özellikler haline geldiğini ifade eden Rektör Erciyeş, "Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim alan Çocuk Gelişimi Bölümü mezunlarımız hem mesleğe iki yıl önce başlama şansı buluyor, hem de üniversite mezunu olmanın avantajını iş başvurularında tercih edilerek yaşıyor" dedi. Çocuk Gelişimi Bölümü mezunlarına İzmir Özel Fatih Koleji Anaokulu'nun kapılarını açtığını hatırlatan Rektör Erciyeş, her geçen gün stres yoğunluğu artan yaşamın daha fazla Psikoloji Bölümü mezununa olan ihtiyacı arttırdığını da sözlerine ekledi.