1968 yılında Gaziantep’te doğdu. Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan 1988 yılında mezun oldu. Gazeteciliğe 1986 yılında İzmir’de, Güneş gazetesinde başladı. 1996 yılına kadar İzmir’de Özgür Gündem, Aydınlık, İntermedya Dergi Grubu ve Siyah Beyaz Gazetesi’nde çalıştı. 1996 yılında Siyah Beyaz Gazetesi’nin merkezi olan Ankara’ya geçerek gazetenin yayın koordinatörlüğünü üstlendi.

Ardından Ankara ve bölgesine yönelik yayınlanan Günlük Haber adlı gazetenin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Haberekspres'te de görev yapan Kirman, 1999 yılında Bakış Gazetesi’nin Ankara Haber Müdürlüğü’nü üstlendi. Meslek yaşamını 2001 yılından itibaren İstanbul’da sürdüren, son olarak Su TV’de editörlük yapan Kirman, Çağdaş Gazeteciler Derneği Ege Şubesi kuruculuğunun yanı sıra iki dönem de ÇGD Genel Yönetim Kurulu Üyeliği'ni üstlenmişti.

İletişim sektöründeki faaliyetine Köprü İletişim Danışmanlığı’nın ortağı olarak devam eden Mustafa Kirman, 16 Temmuz 2012 Pazartesi günü hayata veda etti.

Mustafa Kirman'ın cenazesi yarın (17 Temmuz 2012 Salı) ikindi vakti (17:16) Bornova Merkez Camii'nden kaldırılarak, Manisa yolu üzerindeki Yeni Bornova Mezarlığı'na defnedilecek.