İzmir'in CHP'li Belediye Başkanları CHP'nin Kardeş Belediyeler Projesi'nin Zonguldak ayağı hayata geçirmek için CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte Zonguldak'a gitti. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek Zonguldak'ta kardeş belediyeleri ile bir araya geldi. Narlıdere Belediyesinin kardeş belediyeleri olan Alaplı ve Gümeli belediyelerine gerçekleştirilen ziyarette CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Harun ve yönetim kurulu üyeleriyle, CHP'li bazı ilçe ve belde belediye başkanları da eşlik etti.

Kardeşliği Ağbaba kıydı

Alaplı Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen Kardeş Belediye töreninde CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP'nin 'Kardeş Belediye' projesinin hızla yaygınlaştığını belirterek, belediye başkanlarından da onay aldıktan sonra, Alaplı ilçe ve Gümeli belde belediyesi ile İzmir'in Narlıdere Belediyesi'ni 'Kardeş Belediye' ilan etti.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı halkı olarak, bu kardeşlikten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, 'Bugün yoğun bir gün geçirdik ve bu yoğunluğun sonunda kardeş bir belediyeye sahip olduk. Narlıdere Belediye Başkanımız Abdül Batur'a teşekkür ediyorum' dedi.

Büyük bir ivme kazandıracak

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da, Alaplı ile 'Kardeş Belediye' olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'CHP'mizin 'kardeş belediye' projesi partimize ve belediyelerimize büyük bir ivme kazandıracaktır. Özellikle, yerelde yapılacak çalışmaların proje bazında dahi paylaşılması, yapılacak çalışmaların halka yansıması çok olumlu olacak. CHP, zaten dayanışmanın birlikteliğin en yoğun olduğu parti. Partimizin belediye başkanları olarak da dayanışmayı en üst noktaya getirmeye gayret edeceğiz. Narlıdere, gelişen bir ilçe.Narlıdere Belediyesi olarak, elimizden gelen katkıyı belediye başkanımıza ve burada yaşayan yurttaşlarımıza sunacağız" dedi.


Batur'a sürpriz

Ziyaretin sonunda, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam'a dizüstü bilgisayar hediye ederken, Tekin ve Saydam da, Batur ve tüm misafirlere fındık ve bal gibi yöresel ürünler hediye etti. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam'ın Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'a bir de sürprizleri oldu. Konuşmaların ardından odaya getirilen doğum günü pastası ile şaşıran Başkan Batur'un yaşgünü odayı dolduran kalabalık tarafından mutlu yıllar dilekleri ile birlikte kutlandı. Doğum günü pastasını üfleyerek pastasını söndüren Batur,burada başlayan kardeşliklerinin bu pasta gibi tatlı ve güzel bir şekilde devam etmesini diledi.