Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un yapılacak projeleri arasında yer alan, Narlıdere'ye yeni meydan projesi kapsamında inşaat çalışmaları başladı. Çalışmalar süresince tam bir hafriyat alanına dönecek alan içinde bulunan Atatürk heykeli yapım ve yıkım çalışmaları süresince herhangi bir zarar görmemesi için alandan alınarak başka bir yere transfer edilmesi kararı alınmıştı. Yapılan görüşmeler ve komşu belediye Güzelbahçe'nin talep etmesi sonucunda Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce el sıkışarak 15 yıldır Narlıdere'nin meydanında bulunan Atatürk heykelini Güzelbahçe'ye emanet etmek için söküm çalışmalarına başladı. Uzun ve titiz çalışmalar neticesinde yerinden sökülüp Türk bayrağına sarılan Atatürk heykeli Güzelbahçe'ye gönderildi.

Yeni yerine dikilecek

Söküm işlemleri sırasında alana gelen ve tüm çalışmalarda aşırı hassasiyet gösterilmesini isteyen Başkan Batur, 'Atamız, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeline en ufak dahi olsa bir zarar gelmesini asla kabul edemeyiz' dedi.
Batur, 'Büyüyen ve gelişen Narlıdere'nin ihtiyaçlarını karşılamak için hazırladığımız yeni meydan projemizin inşaat çalışmaları başladı. 15 yıldır Narlıdere'ye, tüm törenlerde ve etkinliklerde ev sahipliği yapan Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanımızda bulunan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli ise; yapım ve inşaat çalışmalarında zarar görmemesi adına, komşu Belediye Başkanımız Mustafa İnce ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Güzelbahçe Belediyemize veriyoruz. Üstelik, gelişen ve güzelleşen Narlıdere'nin yeni meydanı için yeni meydanın ölçülerine ve düzenlemesine uygun olacak şekilde hazırlann Atatürk heykelimiz, Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı inşaat ve yapım çalışmaları tamamlanınca en güzel noktada yerini alacak. Bugün Atamızın heykelini teslim ediyoruz. Her törende huzuruna çıktığımız, çelenk ve minnetimizi sunduğumuz Atamızın heykeli bundan sonra Güzelbahçe Belediyesi'ne emanet' dedi.