15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminden sonra 23 Temmuz'da yayınlanan KHK'yla İzmir'de FETÖ-PDY ile bağlantısı olan üniversite, okul, dernek, dergi, gazete ve STK'lar kapatılmıştı. Kapatma kararı sonrası üniversitelerde ve okullarda eğitim gören öğrencilerin 'Biz ne olacağız?' sorusuna ise devlet hala cevap verememişken şimdi de süreç FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmayan İzmir Nokta Okulları'na geldi. 23 Temmuz'daki KHK'yla kapatılmayan İzmir Nokta Okulları, kararnamenin kurumların kapatılma yetkisini Eğitim Bakanı'na vermesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Genel Müdürlüğü tarafından 12 Ağustos tarihinde 667 Sayılı kararnameye atıfta bulunarak kapatılıyor. İzmir Nokta Okulları'nın kapatılma nedeni olarak da, eski ortaklarından birinin kişisel işi için Bank Asya ile çalışması gösteriliyor.

Kapatılmasına izin vermeyeceğiz

Nokta Okulları'yla ilgili çok sayıda veliyle konuştuğunu ve okulun kapatılma nedeninin sorunlu olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili ve Eğitim Komisyonu Üyesi Özcan Purçu, 'Konuyla ilgili Ankara'da bugün bir görüşme yapacağız. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Komisyonu bugün ve yarın toplanacak. İlgili bakanlıkla da bu konuyu görüştük ve yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. Bu hafta konunun neticeleneceğini düşünüyorum. Konunun birebir takipçisiyim. Nokta'nın kapatılmasıyla FETÖ olayının ilgisi kesinlikle yoktur. Çünkü Nokta Okulları'nı Cumhuriyetin temel ilkelerini, Atatürk ilke ve İnkılaplarını özümsemiş, milli değerlere saygılı, demokratik ve laik, yurdunu seven ve ana dilini en iyi şekilde kullanabilen, diğer ülkelerin dillerini öğrenmeye istekli, çağın gereklerini yerine getiren, yaşam boyu öğrenmekten zevk alan öğrenciler yetiştiren bir okul olarak biliyorum. Dolayısıyla bu yanlışlıktan dönülmesi için girişimlerimiz devam edecek. Zaten böyle bir kapatılmaya izin vermeyeceğiz' dedi.

Banka zamanında yasaldı kardeşim!

FETÖ üyelerinin ülkedeki her yerden ayıklanması işleminin çok amatörce ilerlediğini belirten Purçu, sözlerini şöyle sürdürdü: Detaylı araştırma ve inceleme yapılmadan, birkaç kişinin inisiyatifiyle karar veriliyor. Eski ortaklardan birinin Bank Asya'da yaptığı bir işlemden dolayı böyle bir karar alınamaz. Çünkü o banka o zaman yasaldı kardeşim! Şu an kapamış olabilirsin ama insanların zamanında yapmış olduğu işlemleri geriye dönerek suç kabul edemezsin. Hukuk geriye doğru işlemez. Bu süreçte kişisel nefret ve kinle hareket edilmesinden dolayı çok amatörce ilerliyor. Objektif hareket edilmiyor. O nedenle sapla samanı ayırmak ve suçluyu ve suçsuzu belirlemek için komisyon oluşturulması gerekliliği ortaya çıkıyor. CHP olarak olayın bireysellikten çıkarılması ve objektif bir şekilde ilerlemesini sağlamak için komisyon konusunda baskımızı sürdüreceğiz.

'Eski ortak olduğunu resmi belgelerle ortaya koyduk'


2012 yılında kurulan İzmir Nokta Okulları, ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise olarak Buca ve Bornova'daki kampüslerinde eğitim verdiklerini belirten İzmir Nokta Okulları Kurucusu Osman Sadi Sonverdi, 'Çok şaşkınız. Kararı geri döndürmeye çalışıyoruz. Okulda öğretmenler dâhil olmak üzere 250'ye yakın personel çalışıyor. Hiçbirinin FETÖ'yle bağlantısı olmadığına bütün kalbimle inanıyorum. Mevcut kurumlardan farklı bir kurumuz. Her şey çok iyi giderken ne olduğunu anlamadan böyle bir durumla karşılaştık. Çözüm oluşturması için Vali, İzmir milletvekilleri ve İl Milli Eğitim'le de görüştük. Gerekli itirazları yapmamızı ve itirazların Ankara'da değerlendirileceği söylendi. Önümüzdeki seneye kayıtlı 1420 öğrencimiz var. Bütün sorunları direkt velilerle görüşen bir yapı ortaya koymaya çalıştım. Bu durumu herkes biliyor. Sebebini araştırıyor ve sorunu çözmeye çalışıyoruz. Eski ortaklardan birinin kişisel işi için Bank Asya'yı kullandığından dolayı kapatılmasına yönelik bilgi kulağımıza geldi. Eski ortak olduğunu resmi belgelerle ortaya koyduk. Yetkililer bunu gördüğünde aldıkları karardan umarım döner' diye konuştu.

Okulumuzu geri verin

12.08.2016 tarihinde 667 sayılı KHK'nin yeniden düzenlenmesi sonucu kapatılan eğitim kurumları arasına alındıklarını çok büyük bir hayret ve keder içinde öğrenmiş olduklarını söyleyen veliler, 'Okulumuz, Cumhuriyetin temel ilkelerini, Atatürk ilke ve İnkılaplarını özümsemiş, milli değerlere saygılı, demokratik ve laik, yurdunu seven ve ana dilini en iyi şekilde kullanabilen, diğer ülkelerin dillerini öğrenmeye istekli, çağın gereklerini yerine getiren, yaşam boyu öğrenmekten zevk alan, özgüven sahibi, yaratıcı, etkili iletişim kurabilen, kişisel ve toplumsal sorumluluklarının bilincine sahip, değişim ve gelişime açık, sorgulayan, analiz eden ve nitelikli bir yaşam sürmeyi hedef edinmiş bireyler yetiştiriyor. Zaten bu okula Atatürkçü olduğu için çocuğumuzu gönderiyorduk. Şimdi ise FETÖ-PDY bağlantısı olduğu iddiasıyla Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Genel Müdürlüğü tarafından kapatıldı. Böyle bir şey olamaz. Eski ortaklardan birinin kişisel işi dolayısıyla Bank Asya'yı kullanması nedeniyle okulun kapatılmasını anlayamıyoruz. Böyle bir şey olamaz. Bu yanlışlıktan acilen dönülmesi gerekiyor. Çocuklarımıza bu durumu açıklayamıyoruz. Böyle saçma bir neden olamaz. Devletin acilen bu sorunu çözüme kavuşturması gerekiyor. Devlete, 'Okulumuzu derhal geri ver ey sevgili devlet! Çağrısında bulunuyoruz.