Bornova Belediyesi öğrencilerin yarıyıl tatilinden sonra eksikleri tamamlanmış, tadilatları yapılmış olarak okullarında ders başı yapabilmeleri için yoğun bir çalışma başlattı. Yıl boyunca başta boya badana olmak üzere ışıklandırma, giriş kapısı yapımı, sıhhi tesisat onarımı, bahçe duvarı yapımı, tuvalet onarımı, oyun sahası düzenlemesi, spor aletleri imalat ve montajı gibi pek çok konuda okullara destek veren Bornova Belediyesi, yarıyıl tatilini de bakım ve onarımları için fırsat olarak kullandı.

Yarıyıl tatilinde Yavuz Selim Ortaokulu’nun eksiklerinin giderilmesi için de çalışma yapıldı. Bornova Belediyesi ekipleri okul binasının çatısını baştan aşağı yeniliyor. Bu arada Uzun Hasan Ortaokulu iç cepheleri boyaları, Şehit Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ İlkokulu ile Vedide Baha Pars İlkokulu’nun dış cephesi boyandı. Çocuklar eğitim öğretim yılının ikinci yarısına eksiklikleri giderilmiş, çatısı yenilenmiş bir okuda girecekler.

Eğitime Bornova Belediyesi’nin bütçesinden önemli bir pay ayırdıklarını dile getiren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Hem öğrencilerimizin daha başarılı olabilmesi hem de öğretmenlerimizin daha iyi eğitim verebilmesi için okullarımızdaki fiziki koşulların uygunluğu çok önemli. Okullar bize bağlı olmasa da çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri için ihtiyaç duyulan onarımları yapıyoruz. Bundan sonra da geleceğimizin garantisi olan çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesi için gereken desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.