İzmir'de yapılan nakil ardından sağlığına kavuşan Naciye Dereli, 15 günde bir Ankara’ya kan değişimine gitmekten de kurtuldu.

Karaman’da yaşayan ve karaciğeri yüksek derecede kolestrol ürettiği için 15 günde bir Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne giderek kan değişimi tedavisi gören Ermenek İlçesi’ndeki İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Naciye Dereli’ye karaciğer nakli yapılması durumunda iyileşebileceği söylendi. Bunun üzerine Naciye Dereli’nin ailesi nakil için test yaptırdı ancak uygun bulunan çıkmadı.

HEM AKRABASI HEM DE ÖĞRETMENİ


Liseli Naciye’nin uzaktan akrabası olan ve aynı lisenin beden eğitimi öğretmeni Orhan Dereli, öğrencisinin gözünün önünde eriyip gitmesine seyirci kalmadı. Öğrencisinin nakille sağlığına kavuşabileceğini öğrenen sözleşmeli öğretmen Orhan Dereli, karaciğerinden parça alınıp, Dereli’ye nakledilmesini istedi. Yapılan testlerde öğretmen Orhan Dereli’nin dokuları öğrencisi Naciye Dereli’nin dokularıyla uyuştu. İzmir Özel Kent Hastanesi’ndeki ameliyat öncesi doktorlar, her ameliyatta olabilecek riskler konusunda iki tarafı da uyardı. Riske rağmen öğretmen Orhan Dereli, organ bağışını kabul etti. 15 gün önce Özel Kent Hastanesi’nde yapılan ameliyatla öğretmenden alınan karaciğer parçası, öğrencisi Naciye Dereli’ye nakledildi. Bir süre yoğun bakımda kalan öğretmen ve öğrencisi, tedavilerinin ardından birlikte hastaneden taburcu oldu. Beden Eğitimi Öğretmeni Orhan Dereli, organ bağışı için tereddüt bile etmediğini belirterek şöyle dedi:

"Okulda sözleşmeli beden öğretmenliği yapıyorum. Uzaktan akrabam olan Naciye Dereli’nin de beden derslerine giriyorum. Gözümün önünde eriyip gitmesine seyirci kalamadım. Naciye’yi şimdi mutlu görmek benim en büyük tesellim."