Gaziemir Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilçedeki bir otelde düzenlenen etkinlikte, salondaki gürültü nedeniyle, CHP'li Başkan Halil İbrahim Şenol, "Birbirimizi dinlemek zorundayız" diyerek öğretmenleri uyardı. Ancak kalabalık olan salonda gürültünün devam etmesi üzerine, kürsüye çıkan Başkan Şenol, uyarısını tekrar etti. Bunun üzerine, bazı öğretmenler salonu terk etmeye başladı. Bu sırada, belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Tuncer, iddiaya göre, salon dışında öğretmenlerden Birleşik Kamu-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Barış Düdü'ye kafa attı. Burnu kırılan Barış öğretmen, Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldıktan sonra Tuncer'den şikayetçi oldu.

ÖĞRETMENLERDEN BASIN AÇIKLAMASI

Olaya tepki gösteren bir grup öğretmen, Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen ve Birleşik Kamu-İş öncülüğünde bugün saat 14.00'te Gaziemir Belediyesi hizmet binası önünde bir araya geldi. Ellerinde, 'Öğretmene şiddete hayır' ve 'Öğretmenime dokunma' yazılı pankart taşıyan öğretmenler adına konuşan Eğitim-İş İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bülent Turan, "Bu çirkin saldırıyı yapanın görevden alınması için daha ne yapması gerekiyor. Tüm kamuoyu ve öğretmenlerden özür dilenmesi gerekmektedir. Belediye Başkanı'nın 'Bu saldırıyı adli bir olaydır' diye geçiştirmesi kabul edilemez. Yaşanan bu olay, topluma sinmeye çalışan kamu çalışanlarını itibarsızlaştırma politikalarının yansımasıdır. Aydınlık geleceğimizin yetiştiricisi öğretmenleri bu ve benzeri saldırılarla her kim olursa olsun yıldıracağını sanıyorsa aldanmaktadır. Bir ülkenin öğretmeni dövülüyor, azarlanıyor öldürülüyor ve sahipsiz bırakılıyorsa o ülkenin geleceği karanlığa gidiyor demektir. Saldırıyı yapanın yanı sıra görev ihmali bulunanlar cezalandırılmalıdır" dedi. Türk Eğitim- Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir de saldırıyı kınadı ve "Neredeyse her gün öğretmenlerimiz sözlü ya da fiziksel saldırıya uğruyor. Kimsenin yaptığı cezasız kalmamalıdır Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

"TÜM ÖĞRETMENLERDEN ÖZÜR DİLENSİN"

Açıklamada yer alan Gaziemir Endüstri Meslek Lisesi'nde görevli öğretmen Barış Düdü, "Bana saldıran kişiden şikayetçi oldum, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Belediye Başkanı arayıp özür diledi ve saldırıyı yapan kişiyle ilgili şu an bir tasarrufunun olmadığını söyledi. CHP'den üst düzey kişiler temasa geçtiler ve konunun takipçisi olacaklarını belirttiler. Ben saldırıda bulunan kişinin basın karşısında tüm öğretmenlerden özür dilemesini ve görevden alınmasını istiyorum" dedi. Bir süre slogan atan öğretmenler açıklama sonrası dağıldı.