Mehmet Akif Çakmak- Askerlik yaptığı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki 105. Topçu Alayında, 25 Temmuz tarihinde ölü bulunan Nihat Bakır'ın ailesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'nde yaptığı açıklama ile oğullarının intihar etmediğini, öldürüldüğünü iddia etti. Oğullarının öldürülmeden 1 gün önce kendileri ile konuştuğunu söyleyen Nihat Bakır'ın babası Rıfat Bakır, "Oğlum 105 cm olan G3 piyade tüfeği ile kendini nasıl başının üstünden vurabilir. Daha sonra nasıl silahı koynuna sarar?" diyerek oğlunun katillerinin bulunmasını istediğini ifade etti.

Nasıl öldüğü raporlarla sabit


Oğlunun öldürüldüğü yeri gördüğünü söyleyen Rıfat Bakır, oğlunun nasıl öldüğünün raporlarla sabit olduğunu belirterek, "Oraya gittiğimde dedim ki beni ikna edin, hiçbir yere kan sıçramaz mı? Benim oğlumu başka yerde öldürüp başka yere götürdüler. Oğlum 105 cm olan G3 piyade tüfeği ile kendini nasıl başının üstünden vurabilir. Daha sonra nasıl silahı koynuna sarar? "Biz askere gönderiyoruz, onlar bize bir kuru tabut, bir kuru kemik gönderiyorlar. Bir milletvekilinin oğlu olsa böyle mi olurdu? Oğlumuz tezkeresine 27 gün kala niye intihar etsin" diye konuştu. 

Oğlum rüyamda "ben birşey yapmadım baba" diyor

Oğulları Nihat Bakır ölmeden bir gün önce telefonla konuştuklarını söyleyen baba Rıfat Bakır, "Ölmeden önce telefonla konuştuk. Yol paran var mı diye sordum. Yol parasının olduğunu söyledi. 27 gün sonra geliyorum diyen oğlum niye bir gün sonra intihar etsin? Oğlum geceleri rüyalarıma giriyor. Bana, 'Ben birşey yapmadım baba, onların suçu' diyor. Bana bir can borçlular. Benim çocuğum öldü başkalarının çocukları ölmesin. Böyle şeyler artık olmasın, televizyonu açıp haberleri izlemek bile içimizden gelmiyor. Devlet bana oğlumun katilini bulsun" dedi.

İHD İzmir Şube Başkanı Adnan Kaya da olaya tepki göstererek, "Olayın nasıl olduğu raporla sabit. Bu olayın intihar olduğunu söylemek için aptal olmak gerekir. Yaşam hakkı gasp edilmiştir. Devletin kendi belgeleri var" yorumunu yaptı.