Ödemiş İlçesi'nde, çift omurilikli olarak dünyaya gelen ve 13 yıl önce ameliyatla iki omuriliği birleştirilen ancak, tam olarak sağlığına kavuşması için doktorların bir dizi ameliyat daha olması gerektiğini belirttiği lise öğrencisi 15 yaşındaki Ömür Aldemir, iki başarılı operasyon daha geçirdi. 1 yıl sonra yapılacak kalça ameliyatı ile tamamen sağlığına kavuşacak olan Ömür, Ödemiş Anadolu Lisesi'nin ikinci katındaki sınıfına arkadaşlarının yardımıyla çıkıyordu.

Ödemiş İlçesi'ndeki okulların hiçbirinde bulunmayan engelli asansörünün, Ömür'ün okulu olan Ödemiş Anadolu Lisesi'ne yapılması kararlaştırıldı. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün asansörün yapımı için 14 Temmuz'da açtığı ihaleyi kazanan firma, çalışmaya başladı. Konyalı firmanın ortaklarından makine mühendisi Mehmet Sabri Kiraz, okulda incelemelerde bulunarak asansörün 45 gün içeresinde teslim edileceğini açıkladı. Ödemiş'te ilk kez bir okula yapılan asansör ile Ömür gibi engellilerin rahatlıkla sınıflara çıkabileceğini kaydeden Okul Müdürü Erdal Görken şöyle dedi:

"Bu asansör sayesinde engelli öğrencilerimizin yanında okulumuzda sınava giren engelli adaylar ve yaşlı vatandaşlarımız da rahatlamış olacak. Bu ihtiyacı belirleyen Kaymakamımız Celil Ateşoğlu, Bakanlık ve il, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine okulum adına teşekkür ederim."