Özkan Pekçalışkan- CHP, İşçi Partisi, Emep Kadın Kolları Yöneticileri, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkez Yöneticileri, Vardiya Bizde Platformu Üyelerinden oluşan 43 kadın hep birlikte 30 Ekim-2 Kasım 2011 tarihleri arasında Suriye'deki antiemperyalist kadınlarla buluşacaklar. CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüce Er, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Atatürk'ün bütün eserleri genel yayın yönetmenliğini yapan gazeteci-yazar Şule Perinçek'in de aralarında yer aldığı 'Öncü Kadınlar', gezilerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapma sebepleri olarak, Cumhuriyet bayramının bağımsızlığın ve boyun eğmemenin bayramı olmasını gösterdiler. Basın açıklamasını birlikte yapan İP Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül ve İP Öncü Kadın Genel Sekreteri İncisel Aytar; ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesine, ülkelerin bölünme ve parçalanma programlarına karşı tek yürek olacaklarını, Suriye halkı ile Türk halkının bir sorunun olmadığını vurguladılar.

Kadınların oynanan çıkar oyunlarına boyun eğmeyeceğini ve barış içinde yaşayacaklarını söyleyen İP Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül, "Kadınlar toplumun vicdanıdır. Kadınların kaderi ülkelerinin kaderine bağlıdır. Kurtuluş Savaşımız boyunca kadınların ölümü göze alarak ileri atılmaları bundandır. Bugün ülkemizin ve bölgemizin içinde yaşadığı tüm olumsuzluklara kadınların yanıtları vardır. Emperyalizme karşı birleşmek ve mücadele etmek. Daha güzel günler görmenin ön koşuludur.

Kamuoyunda çalkantılara neden olan 2003 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve dönemin ABD Dış İşleri Bakanı Colin Powel ile yaptığı gizli anlaşmanın maddelerine dikkat çeken Genel Başkan Pınar Gül, herkes tarafından anlaşıldığı gibi ordu etkisizleştirilerek, Kuzey Irak'da kukla bir devlet kurulması yolunda epey yol alındığını söyledi. Hükümetin bir yandan Abdullah Öcalan'ı sorgularken diğer yandan terörle mücadele eden komutanları esir ettiğinin ifade eden Pınar Gül, "Amerika destekli PKK bölücü terörü Mehmetçiğimizin canını alırken yeni bir Anayasa yapmak için çalışmalara başladılar. Şehit haberleri yeni bir Anayasa'nın zorunluluğu noktasında insanları silahla ikna etmek için kullanılmaktadır. Anayasa'da değiştirilemez olan maddelerin tartışılmaya açıldığı, Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanlığı ile övünen ve Amerika ile gizli anlaşmalar yaptığını gazetecilere açıklayan yöneticilerin olduğu bu dönemde Suriyeli kadınlarla verilecek en büyük yanıt omuz omuza emperyalizme karşı durmak, mücadele etmektir. Kazanacağımızı biliyoruz, emperyalizme ve ülkemizdeki işbirlikçilerine boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Basın açıklamasını "Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın tam bağımsız Suriye" sloganıyla bitiren İP Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül ve İP Öncü Kadın Genel Sekreteri İncisel Aytar buradan bir kez daha sesleniyoruz diyerek, "Biz kadınlar bu oyuna gelmeyeceğiz. Barış içinde dostça yaşayacağız" şeklinde konuştular.