Mehmet akif Çakmak- İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) bir süre önce TARİŞ Pamuk Birliği'nden satın aldığı arazi satışa çıkarmış ve TARİŞ yöneticileri haksız rant edildiği iddiası ile İAOSB yönetimini suçlamıştı. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş da TARİŞ Pamuk Birliği'ne cevap vererek, TARİŞ'in kendilerini karalamaya çalıştığını ifade etmişti. Tartışmanın alevlenmesiyle bir kere daha Hilmi Uğurtaş'a cevap veren Azbazdar, "Biz Tariş İplik Fabrikası'nın arsasını geçtiğimiz yıl İAOSB'ye 73 milyon 250 bin liraya sattık. Kendilerinde olan parselleri bölme yetkisini bize vermediler ve arsayı aldıktan sonra arazinin değerini 3'e katladılar. Bizim zaafiyetimizden yararlanıp, 40 bin çiftçi ve ailesinin hakkını yiyorlar" ifadelerini kullandı.

Atatürk organizeyi ayağa kaldırdık


TARİŞ'in İASOB'yi ayağa kaldıran kurum olduğunu ifade eden Azbazdar, İAOSB'nin o bölgeye kurulmasına Tariş İplik Fabrikası'nın sebep olduğunu söyledi. TARİŞ'in ihtiyacı olmadığı halde Organize'den arazi aldığını dile getiren Azbazdar, "Biz o arazileri zamanında aldık ve demek ki vatana ihanet ettik. Arsa bizim elimizdeyken eski parayla 132 trilyon bile verenler oldu, ancak İASOB yönetimi bizim arsayı bölmemize izin vermedi. Şimdi o bölgeye Alışveriş Merkezi yaptırıyorlar. Orası Organize'nin gözbebeği. Orayı lüplemek istiyorlar, lüpletmeyeceğiz. Kafalarına silah mı dayadık diyorlar, ne yapsaydık trilyonlarca faiz mi ödeseydik. Aldık dedikleri andan itibaren bile 4 trilyon faiz ödedik bankalara. Bizim zaafiyetimizden faydalandılar ve arazinin değerini 3'e katladılar. 40 bin çiftçi ve ailesinin hakkını yiyorlar, o 40 bin ailenin vicdanı herkesi rahatsız eder" dedi.

İAOSB yanlış adam seçmiş


İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş'a büyük tepki gösteren Azbazdar, "Önce kendi yerlerinde yer alan kapalı fabrikaları açtırsınlar, birçok fabrika üretim yapmıyor ve yerlerini depo olarak kullanıyor. Organize yönetimi yanlış adam seçmiş, orada sanayicilik yapıyorsa bizim sayemizde yapıyor. Bizim yöneticilerimiz zamanında hata yapmış, araziyi Organize'nin içine dahil etmiş. Söz konusu bölge 2003'ten önce organizeye dahil değildi. Şimdi parselleme yapıldı ve arazinin değeri arttı. Biz de Asliye Ticaret Mahkemesi'ne açtığımız dava ile arsayı aynen bu şekilde istiyoruz. Duyduğumuza göre bazı firmalar İAOSB'ye teklif vermekten vazgeçmiş. Bizler bu işin yakasını bırakmayacağız" şeklinde konuştu.