İzmirli nöroloji uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, kendisi gibi doktor olan uzman cerrah Osman Koçbeker ile hayatını birleştirip, Konya'ya yerleşti. Bu evliliğinden dünyaya gelen büyük oğlu Ata Sinan Koçbeker'in 5 yaşına, küçük oğlu Bumin Yılmaz Koçbeker'in ise 3 yaşına geldiğinde yapılan tetkikler sonrasında otistik oldukları ortaya çıktı. Hayatını otistik olan çocuklarına adayan, onların eğitimi için çalışan Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, 2013 yılının Nisan ayına kadar çocuklarının eğitimini Konya'da sürdürdü. Ancak bu sırada eşinden ayrılan Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, daha sonra otistik çocuklar için özel eğitim kurumlarının bulunduğu Sapanca'ya yerleşti. YÖK'ten alınan özel izinle Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nden geçiş yaptığı Sapanca'daki Devlet Hastanesi'nde çalışmaya başladı.

DÖVÜP KAYDETMİŞLER SONRA DA YAYINLAMIŞLAR

Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül'ün aylık 6 bin TL vererek kurs aldırdığı, şu anda 20 yaşında olan Ata Sinan Koçbeker ile 18 yaşında olan Bumin Yılmaz Koçbeker'in davranışlarındaki ürkeklik, aşırı korkar durumları dikkatini çekti. Eğitim merkezinin yöneticilerinin ve öğretmenlerinin gayet iyi durumda olduğunu söyledikleri iki oğlunun eğitim almalarına rağmen sağlıklarının da olumsuz yönde etkilenmesi üzerine Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, geçen Nisan ayında bu kez ücretsiz izin alıp İzmir'e taşındı. İzmir'deki başka bir eğitim kurumunda çocukları eğitim almaya başladı.


Ancak geçen 24 Haziran'da sosyal medyada Sapanca'daki eğitim merkezi için 'Kodder'de eğitim böyle oluyor' başlığıyla yayınlanan görüntüler, skandalı ortaya çıkardı. Bir arkadaşının uyarısı üzerine görüntüleri izleyen Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, şoke oldu. Görüntülerdeki kişilerin oğulları Ata Sinan Koçbeker ile Bumin Yılmaz Koçbeker olduğunu, onlara hakaret edip döven kişinin ise büyük oğlunun öğretmeni S.Ç. olduğunu fark etti. Görüntüleri çeken kişinin de küçük oğlunun öğretmeni C.U. olduğu ortaya çıktı. Görüntülerde öğretmenlerden S.Ç., ilk olarak iki kardeşi merkezin giyinme kabinlerinin önünde yan yana getiriyor, ardından yanına yaklaştığı kendisinden daha uzun ve iri olan Bumin Yılmaz Koçbeker'i, ağabeyi Ata Sinan Koçbeker'in gözleri önünde dövüp, kameraya doğru dönüp sarılarak gülüyor. Yine "Annen gelip kurtarsın bakalım" diye kızdığı Bumin Yılmaz Koçbeker'i, bu kez önce bir kulağından, ardından iki kulağından tutup öğretmen arkadaşının tuttuğu kameraya doğru yaklaştırıyor ve burada da hem hakaret ediyor, hem de dövmeye devam ediyor. Görüntü kaydı, S.Ç.'ın, iki kulağından tuttuğu acı içerisindeki Bumin Yılmaz Kozbeker'i, yerine oturtup hakaret etmesiyle sona eriyor.

'İNTİKAM' DÜŞÜNCESİ, SKANDALI ORTAYA ÇIKARDI

Bu görüntülerin ortaya çıkmasına ise öğretmenlerden C.U.'nun, eğitiminden sorumlu olduğu başka bir erkek öğrenciyi tıraş ettirdiği sırada, rahat durmaması üzerine yumruklaması, berberin de okul yönetimine şikayette bulunmasının ardından patlak verdiği anlaşıldı. Berberin şikayeti üzerine C.U.'nun işten çıkartıldığı, işyerinden intikam almak için de elindeki bu görüntüleri, sosyal medya üzerinden yayınladığı ortaya çıktı. Eğitim merkezinden, görüntüler ortaya çıktığında Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül'e yapılan yazılı açıklamada ise öğretmenlerin dayak atmayı ve bunları kayda almayı eğlenmek için yaptıklarını belirttikleri öğrenildi.

SİSTEMATİK EZİYET SUÇLAMASIYLA DAVA AÇILDI

Dayak görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından anne Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, sorumlu iki öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili haberin basında yer almasının ardından başlatılan soruşturmada, öğretmenlerden S.Ç. tutuklandı. İki ay tutuklu kalan S.Ç., ardından denetimli serbestlikten yararlandırılıp serbest bırakıldı. Bu arada olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan savcılık da iddianamesini hazırladı. Öğretmenler hakkında, 'çocuğa ya da kendini savunamayacak kişiye eziyet'ten her bir suç için 8 yıla kadar olmak üzere toplam 16'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın önümüzdeki ocak ayında Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüleceği öğrenildi.

'İBRETLİK CEZA ALSINLAR'

Otistik iki oğlunu döven, ardından da bunları kaydeden öğretmenler için dava açılmasının önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Öğmegül, "Onlar savunmasız iki insan için büyük suç işledi. Eğlenerek onları dövdüler. Ben de anne olarak hakkımı aradım. Onların ibret olacak bir ceza almalarını istiyorum" dedi.