Olay, geçen yıl 24 Şubat'ta Karabağlar'da meydana geldi. Celal Karadaş, 35 RC 871 plakalı belediye otobüsüyle Uzundere-Konak seferi için Eskiizmir’de ilerlerken yolda duran, B.A.’nın kullandığı 35 DA 2138 plakalı otomobilin yolu daralttığını belirtip, korna çalıp yolu açmasını istedi. Karısı İ.A. ile konuşan B.A. ve otobüs şoförü arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Otomobildeki İ.A. iddiaya göre eline aldığı satırla otobüsün camına vurup kırdı. İki taraf da birbirinden şikayetçi oldu.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ


Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, İ.A. kocası B.A. ve otobüs şoförü Celal Karadaş hakkında “Silahla tehdit, kamu malına zarar verme, hakaret, ve basit yaralama' suçlarından dava açtı. İlk duruşmada ifade veren, ESHOT şoförü Celal Karadaş karşılıklı parklar yüzünden otobüsle yoldan geçemeyince korna çaldığını, araçtan çıkan B.A.’nın kendisine küfür edip camdan vurmaya çalıştığını, karısının da satırla cama vurup kırdığını ve kendisini ölümle tehdit ettiğini söyledi.

BEN KIRMADIM


Açılan davaya hiç katılmayan ve yakalama emriyle ifadeleri alınan İ.A., ile eşi B.A., suçlamaları kabul etmedi. İ.A., “Otomobilin benzini bitti. Yolun kenarına çektim. Çekerken karşıdan gelen otobüsün şoförü bağırdı. Ben de benzinin bittiğini söyledim. Bana küfür etti. Bunun üzerine kendisiyle tartıştım. Bana hakaret edince, ben de kendisine hakaret ettim. Eşim devreye girdi, benzin koyup gideceğimizi söyledi. Bu sırada eşimin kardeşi M.A., kurban kesim işinde kullandığımız, bagajdaki satırı alıp otobüsün yan camına vurup kırdı. Ben de olay daha fazla büyümemesi için kayınbiraderimi tutup, elinden satırı aldım” dedi.

BİZE KÜFÜR ETTİ

B.A. da “Benzin bitince, yolun sağına park ettik. Karşıdan gelen belediye otobüs şoförü korna çalmaya başladı. Ben de kendisine elimle bir dakika beklemesini söyledim. Şoför küfürler edip, otobüsü üzerimize sürdü. Eşime de küfür etti. Kardeşim satırı alıp dışarı çıktı. Eşimde ona engel olmak isterken, kardeşim satırla cama vurup kırdı. Eşim, satırı alıp otomobile götürdü. Asıl ben otobüs şoföründen şikayetçiyim” diye konuştu.

YENGEM SATIRLA OTOBÜSÜN CAMINI KIRDI


Sürücünün erkek kardeşi M.A. da tanık olarak dinlendi. M.A. satırı kendisinin aldığını kabul etmedi. “Yol kapandığından, abimle otobüs şoförü arasında tartışma çıktı. Şoför abime birden vurmaya başladı. Yengem, adak keseceği satırı bileyletmek için yanımızda olan satırı aldı. Ben o sırada abimle şoförü ayırmaya çalışıyordum. Yengem, satırla otobüsün camına vurup kırdı” dedi. Tanık olarak dinlenen Erkan Coşkun da ifadesinde, otobüsün camını kadın sanığın kırdığını söyledi.

ÜÇ YIL HAPİS

Geçtiğimiz gün yapılan son duruşmaya taraflar katılmazken, avukatları hazır bulundu. Hakim, sanık İ.A.'yı “mala zarar vermek” suçundan, 1 yıl, şoför C.K.'yı elindeki satırla “seni keserim, öldürürüm” diye tehdit ettiğinden 2 yıl olmak üçere toplam 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hakim, sanığın daha önceden de aldığı cezalar olduğunu, sanığın meydana gelen kamu zararını gidermediğini, suçun işleniş biçimi, sanığın tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak yeniden suç işlemeyeceği yönünde mahkemece olumlu vicdani kanaat oluşmadığından, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin hükümlerin uygulanmasına yer olmadığını belirtti. Hakim, koca B.A.'yı da şoför Celal Karadaş’a yumruk vurup yaraladığı iddiasıyla önce 3 ay 10 gün hapse çarptırdı, ardından cezasını 2 bin lira adli para cezasına çevirip, hükmün açıklanmasının geri bıraktı. Şoför Celal Karadaş ise baraat etti. Cezalar temyizden sonra kesinleşecek.