Yapıldığı günden itibaren ruhsatsız iş yerlerine sahip olan Otokent esnafına verdiği sözü tutan Başkan Ercan Tatı, yıllardır ruhsat hayali kuran 360 esnafın yüzünü güldürdü.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, kurmayları ile birlikte Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın ve Otokent esnafını ziyaret etti. Ziyarette Başkan Tatı, merkezdeki esnafa uzun çaba ve özverili çalışmaları sonrasında, yıllardır özlemini çektikleri yapı kullanım ruhsat belgesini teslim etti.

Otokent’in 80 bin metre kare alana sahip olduğunu ve içerisinde 2 bin 200 esnafı barındırdığını söyleyen Başkan Yılmaz Akın, 1996 yılında ruhsatsız olarak hizmete açıldığını ve göreve gelen hiç bir belediye başkanının ruhsat sorunlarının çözülmesi aşamasında ellerini taşın altına koymadıklarını söyledi. Akın, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın cesaretli bir şekilde esnafın sorununu gidermek için seferber olduğunu da kaydetti.

 
15 yıllık çile sona erdi

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı tarafından 360 esnafı kapsayan yapı kullanım ruhsat belgelerinin teslimi sırasında duygulu anlar yaşayan Oto Kent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın, 15 yıllık çilenin Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı tarafından son bulduğunu dile getirdi. Ruhsata kavuşan esnafın gerçek kimliğine de kavuştuğunu söyleyen Yılmaz şunları söyledi:

“ İnanın ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Öyle bir süreçten geçtik ama hamdolsun ki başardık. Bu esnafı bugün kimliğine kavuşturdu. Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çok sıkıntılar çektik, cümle kurmakta zorlanıyorum. 15 yıldır Oto Kent esnafı kimliğine kavuşamadı. Başkan Tatı ve ekibi taşın altına elini değil gövdesini koydu. Bizlere verdiği sözü tuttu. Biz bu sürece girerken Başkan Ercan Tatı biz bu durumu çözeceğiz. Bunu halının altına süpürenler utansın demişti. Ne pahasına olursa olsun biz bu işi çözeceğiz demişti. En ufak talep ve derdiniz olursa benim telefonum her zaman açık demişti. Kendisini ne zaman aradıysak ta her zaman bizleri yalnız bırakmadı. Bugün onun sayesine tarihi ve mutlu bir gün yaşıyoruz. Burası Basmane çukurundan sonra İzmir’in 2. ayıbıydı. Ramazan ayında bu mübarek hareketiyle hepimizden hayır duasını almıştır. Oto Kent esnafı olarak size çok minnettarız.” 

Çözümsüzlükten rant sağlayan kan emicilere son

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Yılmaz Akın’ın Otokent’e kendini adamış bir başkan olduğunu ve burada yer alan esnafın sorunları için büyük çaba harcadığını vurguladı. Otokent’in 15 yıldır çözülemez denilen sorunun da kendilerine rant sağlayanları ilçelerinden uzaklaştırdıklarının da altını çizen Tatı, şöyle devam etti:

 “Bu yeri inşa edenler, burada başkanlık yapanlar bu işin sorununu çözemediler. Biraz araştırdığımızda çözümsüzlüğün çözüm olduğunu gördük. Çözümsüzlükten rant sağlayan bazı insanların burayı çözmek gayreti göstermediğini çözümsüz olarak ortada bırakarak rant sağlamaya çalıştıklarını ve devamlı tek kelimeyle topu taca attıklarını fark ettik. Ben siyaset yapmaya gelmedim. Benim yakamda belediye başkanlığı rozeti var. Seçildiğim parti CHP olabilir ama bende ona örnek olarak çalışıyorum ve o örnek çalışmamız da bugün gelinen noktadır. Benim yakamdaki rozette hepinizin resmi asılıdır ben onu taşımaktayım. 3 sıkıntılı konumuz vardı. Birincisi Toki. Onların ruhsatını verdik. İkinci olarak Otokent. Hani olmazdı? Hani yapılamazdı? Burada ellerinde sahte belgelerle gezerek bana şunu verin bunu verin diyen rantçıları, keneleri hem ilçemizden hem de ensenizden temizliyoruz. Sizler ve bizler olduğumuz sürece de bu keneler bir daha buralarda kan ememeyeceklerdir. Çözülmez denen sorunu çözdük. İzmir ve Buca’nın bir ayıbını temizledik. Üçüncü olarak da 6 Sanayide evine ekmek götürmek için çalışan esnaf kardeşlerimdir. 6 Sanayi için de çalışmalarımıza başlıyoruz” diye konuştu.

Törende site esnafı temsilcileri kendilerine ait işyerlerinin yıllar sonra sahibi olduklarını belirttiler. Bu sonuç nedeniyle Başkan Ercan tatı’ya teşekkür eden esnaf Türkiye’ye örnek ikinci el otomobil satış merkezinin binlerce insana ekmek sağladığını da hatırlattılar.