Alsancak semti Bornova Sokağı'nda kalabalığın en yoğun olduğu yerde kürsü kuran Fethullah Öznur, para verip eyleme getirdiğini söylediği kişilerin taşıdığı ilginç dövizlerle travestileri protesto etti. 

Travestilerin şehir dışına çıkarılmalarını ve devlet kontrolünde resmi yoldan çalışmalarını talep eden Öznur, İzmir'in bir çok semtinin geceleri travestilerin işgali altında olduğunu ileri sürdü.

Travestilerden şikayet eden 200 esnafın kendisinin hazırladığı dilekçeye imza verdiğini ancak, yaptığı eyleme korktukları ve çekindikleri için gelmediklerini ifade eden Öznur, şöyle konuştu:

"Esnaf ıstırap çekiyor. Burada korku imparatorluğu var. Bunlar hepsi benim yanımda çalışan insanlar. Ben paralarını verdim bunları bu eyleme yanımda getirdim. Burada gece gündüz fuhuş yapılıyor. Tek başıma geliyorum burayı denetliyorum. Öldürseler beni vazgeçmem. İçim kan ağlıyor. Sarhoşlar ayyaşlar için buradayım onların haklarını savunmak için buradayım. Ben bu manzarayı görünce içim kan ağlıyor. Bu vatandaşlar şehir dışına alınsın, Avrupa standartları kapsamında. Çünkü küçük çocuklar bile oraya gidiyor. Benim oğlum yarın düşebilir imansız gidebilir. Ben bunun feryadını veriyorum."

Basın açıklamasının ardından bir süre esnafla sohbet eden Öznur, daha sonra mahalleden ayrıldı.