Konak’ın ilk kadın belediye başkanı unvanıyla çalışmalarını sürdüren Sema Pekdaş, Belediye bünyesinde hizmet veren Semt Merkezlerini gezdi. Sadece Konaklıların değil İzmir’in farklı bölgelerinden gelen binlerce vatandaşın faydalandığı merkezler hakkında bilgi alan Başkan Pekdaş, kursiyerlerle de görüştü. Takı tasarımından yabancı dile, okuma-yazma kursundan gümüş işçiliğine kadar 47 ayrı branşta kursun verildiği semt merkezinin sayısının yeni dönemde artacağını belirten Pekdaş, kadınların meslek edinmesinde semt merkezlerinin aktif rol oynayacağını söyledi.

YENİ İŞ KAPILARI AÇILACAK

Konak Belediyesi olarak kadın istihdamının artırılması için yeni mekanizmalar kuracaklarını da belirten Başkan Pekdaş şöyle konuştu:
“Konak’ta mahalle dayanışmasını ön plana çıkaracak mahalle fırınları, mutfakları kurulacağız. Kadınlarımız buralarda ürettiklerini kamu kurumlarına ya da işyerlerine satabilecek. Üniversite ve İŞKUR işbirliğini geliştirerek yaşlı hasta, engelli ve çocuk bakımı konularında eğitimler vereceğiz. Eğitimini tamamlayan kadınlara bu alanlarda iş kapıları açacağız. Ayrıca kurulmasında öncülük edeceğimiz Semt Kooperatifleriyle de yeni istihdam imkanları sunacağız.”

İLK KADIN SIĞINMA EVİ AÇILACAK


Konak Belediyesi olarak şiddete maruz kalmış kadınlara kucak açacaklarını da belirten Pekdaş, ilçenin ilk Kadın Sığınma Evi’ni kısa bir süre içinde hizmete sokmak istediklerini söyledi. Pekdaş, “Bu merkezlerimiz şiddet mağduru kadınlarımızın mahkemelerden koruma kararı almasında kolaylaştırıcılık yapacaklar. Şiddet uygulayan kişinin eve yaklaşmasına yönelik koruma kararı mahalle dayanışmasıyla denetlenecek ve mağdur yalnız olmadığını hissedecek” dedi.
 
“REİS HANIM KURTAR BİZİ”

Ziyaretler sırasında vatandaşların şikayetlerini de dinleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 85 yaşındaki Şerife Bebek’in komşusu yüzünden yaşadığı çöp sorununa da el attı. Evinin hemen yanındaki boş arsaya komşusunun çöp dökmesinden yakınan Şerife anne, “Reis Hanım kurtar beni” diyerek Pekdaş’a dert yandı. Tüm uyarılara rağmen yaşlı kadının bahçesine çöp dökmeyi sürdüren komşusu hakkında yasada belirtilen şekilde para cezası kesilmesinin söyleyen Pekdaş, arsanın çevresine de tel örgü çekilmesini için de talimat verdi.