Bütçede yapılan kısıtlama sonucu ücretleri düşürülen Cosmina, Tata, Yağmur, Didem, Arzu, Esra ve Fatma gibi yıldız oyuncular ile teknik direktör Hüseyin Tavur'un ayrılmasının takımın dağılması anlamına gelmediğini söyleyen Pekdaş, "Her kulüpte gidenler olabilir. Alacağı ücreti uygun bulan futbolcu ve teknik ekiple yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Bosna Hersek'te 11-16 Ağustos tarihlerinde yapılacak UEFA Şampiyonlar Ligi eleme gurubu maçları için hazırlıklarına Ali Artuner sahası'nda başlayan takımın ilk antrenmanını izleyip futbolculara moral veren Başkan Pekdaş, bütçe olanaklarını iyi kullanarak ve kamunun parasını harcadıklarını unutmayarak hareket ettiklerini belirterek, "Sonuçta bütçeyi yönetirken yasalara bağlıyız. İler Bankası'ndan gelen payın binde 12'sini spor kulüplerine aktarabiliyoruz. Bu rakam da yaklaşık 660 bin TL. Belediye sınırlarımız içindeki 24 amatör kulübe parayı hakkaniyetli dağıtmak zorundayız" dedi.

2014 yerel seçimlerinde göreve geldiklerinde, erkeklerde voleybol, kadınlarda ise basketbol, voleybol ve futbolda en üst liglerde mücadele eden Konak Belediyespor'un yaklaşık 4 milyon TL borcu bulunduğunu hatırlatan Başkan Pekdaş, "16 aylık süreçte bu borcun büyük bölümünü ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. "Konak Belediyesispor hedefimize uygun bir şekilde planlı, programlı bir şekilde çalışıyor. Herkes sorumluluğunun bilincinde. Har vurup harman savurmadan, dikkatli bir şekilde kamu parasını harcamanın sorumluluğuyla hareket eden bir Konak Belediyesi var" ifadesini kullandı.

HERKES SPONSOR OLAMIYOR

Kadın futbol takımına sponsor bulunması için bazı girişimleri olduğunu dile getiren Sema Pekdaş, "Bunların bir kısmı olumlu, bir kısmı olumsuz sonuçlandı. Belediye olmamız nedeniyle herkesle sponsorluk anlaşması yapmıyoruz. Kamu parasını idare ediyoruz, kamu kaynaklarını kullanıyoruz. Kamunun rantı bizden soruluyor. Dolayısıyla da bunu yaparken çok titiz davranıyoruz" dedi.